Ungdommelig pågangsmot i Mineralparken

Driftsleder 2020 Marcus Andersen Holte. Foto: Geir Daasvatn
Vi har naturlig nok hatt flere besøk i Mineralparken i sommer. De er kunder hos oss, og en av de store driverne i reiselivsbransjen i Evje & Hornnes. De er også flinke til å gi oss et lite hint når det skjer noe. Vi har hatt en prat med ungdommen Marcus Andersen Holte. Han er ansatt som driftsleder eller «Trainee operativ drift» i Mineralparken i sommer.

Marcus har hatt sommerjobber her tidligere. Men i vår var han ferdig med bachelor i økonomi, og siktet nok noe høyere enn vanlig. Gleden var derfor stor da parksjefen Vegard Hansson opprettet denne stillingen for å beholde Marcus på Evje. For en start han har fått!

– Det har vært helt ville tilstander egentlig hele sommeren, smiler den energiske unggutten. Men så eksploderte det for alvor første mandag i fellesferien. Vi har måtte låne parkeringsplasser hver dag i ferien, og det ser ut til å bli en eksplosiv vekst i besøket denne sommeren.

Den nyutdannede økonomen har fått et stort ansvar i parken i år. Han har ansvaret for vaktlister og for å få kabalen til å gå opp for alle de lokale ungdommene som har sommerjobb i Mineralparken. Det er en ganske krevende og komplisert kabal, og det tar mye tid med personalansvar for over 40 ungdommer. Sammen skal de sørge for at de besøkende er fornøyde, og at det er nok ansatte på riktig plass til riktig tid.

Marcus skryter veldig av de lokale ungdommene:

– De håndterer en hektisk hverdag og smiler hver eneste gang jeg ser dem. De er serviceinnstilte og blide og hyggelige med alle som besøker oss. Så det er bare gøy å lede en så fantastisk gjeng, smiler han.

 Han forteller at det er mye rogalendinger og østlendinger som kommer på besøk. Selvsagt også fra agderfylket er det mange besøkende i parken. Den nye nettparken er blitt en kjempesuksess, og alt i alt er det full rulle hver eneste dag. Mens vi står ved inngangen og prater med Marcus, hører vi også at det er mange dansker som har funnet veien til Evje. Vi håper å få til et nytt møte med Marcus og Vegard etter sesongen, for å få et innblikk i besøksstatistikken og en oppsummering av sommeren.

Bygdas blideste?!

Thomas er en av de aller hyggeligste og blideste menneskene vi har truffet i sommer. For en gutt å ha i arbeid! Foto: Geir Daasvatn

Vi tuster videre inn i Mineralparken for å se om det er en av de unge håpefulle som har tid til en liten prat med oss. Vi vil gjerne høre hvordan ungdommen synes det er å bruke sommerferien til å jobbe i Mineralparken. Vi treffer Thomas Svanajord; han er 18 år og har hatt sommerjobb her de siste tre årene.

Vi går rett på sak og spør hvordan det er å jobbe i Mineralparken.

 – Jeg stortrives og synes det er kjempegøy å jobbe her. Det er et fantastisk godt miljø, og veldig flinke ledere. Jeg kunne ikke hatt det bedre.

 Han skryter av arbeidsplassen og miljøet, før han fortsetter:

– Jeg synes det er så trivelig å kunne jobbe ute med fint vær og mye glade mennesker. Når det er så utrolig mye folk er det bare å smile og prøve og holde seg rolig og hjelpe så godt en kan.

Den sympatiske og sprudlende blide Thomas får ikke tid til mer før han igjen må trø til og hjelpe besøkende. Det er utrolig moro å se hvilke muligheter ungdommene her får til å komme i gang i arbeidslivet på Evje. Ikke bare får de et innblikk i hva som kreves som en ansatt i en bedrift, men de får også et innsyn i hvor enormt populært Evje er som besøksmål for andre. Det tror vi kan være veldig positivt. Det er jo ofte slik at vi vet ikke hvor heldige vi er, for vi er så vant til å bo her.

Vi takker for oss og ønsker Marcus, Thomas og alle de andre ansatte en travel sensommer, og gleder oss til å oppsummere sommeren i Mineralparken når vi kommer ut i august en gang.

Hjemmesiden til Mineralparken

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

Ungdommelig pågangsmot i Mineralparken

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Julestemning i Ruttas Systue!

Ruth Føreland Nygård begynte som kontormedarbeider hos Kjoreskole.no 1. august. Kontoret er rett ved innkjøringen til Evje sentrum fra sør. Her trives hun veldig godt,

Turforslag fra OpplevEvje

Allmannavegen

Allmannavegen er en flott turløype i nydelig skogsterreng mellom Oddestemmen og Haugen/Åneland i Evje. Allmannavegen i en større sammenheng er en historisk ferdselsveg fra Evje

Syrtveitsfossen

Syrtveitsfossen er en foss i Otra, ved Syrtveit i Evje og Hornnes kommune, rett sør for Byglandsfjord. Fallhøyden er 8,5 m. Ved fossen er det svære fløtningsmurer, som var i bruk

Flåstrondi – Postvegen

Flåstrondi er namnet på strekninga på austsida av Flåni, frå Flåren bru til Sandnes, i Valle. Skrive av Geir Daasvatn Vegmiljø Postvegen var den første ordentlege køyrevegen (kjerrevegen) oppover i

Stafossvegen – Årekleppvatnet

Stafossvegen går nordover i heia frå Tveit i Flatebygd til Pottetjønn. Frå enden av vegen går privat traktorveg vidare til det idylliske Årekleppvatnet. Då er

Klevestøknutten – Hornnes

Klevestøknutten er ein ås (529 moh.) mellom Masi og Furustovheia i Hornnes. Det går merka turløype frå Hornnes barneskule til Masi. Derfrå følger du sti mot Furustovhei for å kome

Mest lest siste 7 dager