Tøft sportslig, sosialt topp for Otra

Otra sine 15-årslag i fotball for både jenter og gutter er på Dana Cup i Danmark denne uka. Det er en av verdens største fotballturneringer. Sportslig har det vært veldig tøff motstand. G-15 har i innledningsrunden tapt 0-9, 0-12, 1-4 og 1-6. Jentene har klart seg litt bedre, med tap 0-10, 0-5 og endelig en seier 4-1 i siste gruppekamp. Til tross for bakoversveis på banen, meldes det tilbake til Evje at stemningen er god og det sosiale utbyttet av turen topp!

Halvdelen av bemanningen i OpplevEvje er som kjent bortreist denne uka. Leif Jørgen Versland er i Danmark sammen med det han beskriver som en «drøss Evjefolk».

Det var en stor delegasjon fra Evje og Hornnes som ramlet inn på danskebåten grytidlig mandag morgen. Der var mange småtrøtte, men ivrige og spente tenåringer som reiste avgårde for å delta på årets Dana cup.

Det har tikket inne en lite reisebrev fra en lettere solbrent og varm Versland i Hjørring:

Innmarsjen under Dana Cup er en stor opplevelse! Foto: Egil Kvitne

– Mandagen var vi trøtte og slitne alle sammen. Spenningen var stor i forhold til fasilitetene vi skulle få lov å bo på denne uka, og ikke minst om alle hadde pakket med seg sko, sokker og soveposer.

Vi trenere fikk fikk plass og guttene og jentene fikk naborom på en skole i Vrå. Det er nesten 700 andre ungdommer på skolen, så det blir en spennende uke for ungdommene. Sikkert med noe dårlig søvn, noen nye bekjentskap og veldig mye å snakke om.

Innmarsjen gjennom Hjørring med ca 20.000 andre ungdommer og trenere avsluttet en lang dag med mange inntrykk.

Tirsdagen var det kamp. Guttene måtte tidlig opp, for første kamp var nesten før sola sto opp. Om det var lang reisevei og lite søvn som gjorde noe utslag vet vi ikke. Men sportslig fikk begge lag det som kan karakteriseres som en «midt i fleisen» og et brutalt møte med nivået på turneringen. Tirsdagens kamper endte med 0-9 og 0-12 for guttene mot fransk og norsk motstand, mens jentene avsluttet tirsdagen med å tape 0-10 mot et sterkt norsk lag.

Trenerne for begge lag forteller at det var mye marginer i mot. » – Vi gir bort litt enkle mål og er lite effektive selv», forteller gutta på sidelinjen.

Etter å ha kvittet seg med mye skuffelse på diskoteket på kvelden, virket det som en klubb med bedre mot neste dag. Begge lag skulle ut i to kamper på onsdagen. Gutta innledet dagen med igjen å møte sterk motstand. Dessverre noe for sterk, og det ble 1-4 tap.

Jentene skulle ut mot dansk motstand i sim første onsdagskamp. Også her ble motstanderen litt for god, og det ble 0-5 etter at Otrajentene hadde flere gode sjanser og annulerte mål. En fattet men skuffet trener Tore Tveit forteller at det var vel mer en 2-2 kamp i forhold til sjanser og spill». Otra hadde en meget bra andre omgang, og noe var på gang!

Siste kampen i gruppespillet møtte guttene den suverene gruppelederen fra Danmark. Motstanden ble igjen noe i beste laget, og det ble et hederlig 1-6 tap. Her skal nevnes at Otra så langt var den eneste klubben som maktet å score mål på det danske storlaget. Guttene går nå inn i B-sluttspillet, og det er vinn eller forsvinn på torsdagen.

Jentene hadde norsk motstand i siste kampen. Positiviteten fra den gode opplevelsen fra siste omgangen i forrige kamp virket å tenne jentene. Det var et heltent og offensivt lag som entret banen i siste gruppespillkamp.
Jentene spilte en kjempekamp, og kriget til seg en 4-1 seier og tredjeplass i gruppen. Det førte også til B-sluttspill og kamp torsdag ettermiddag.

Positiviteten og troa er fortsatt god i Otra-leiren. Så håper vi en dag til på disko vil tilføre enda mer energi!

Vi ønsker jentene og guttene lykke til i sluttspillet torsdag. Selv om vi har fått noen smeller sportslig, er det sosiale og opplevelsen aldeles strålende. Vi koser oss alle sammen 😊

Hilsen co-trener på J-15 Leif Jørgen

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

Tøft sportslig, sosialt topp for Otra

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Åsvegen – Hornnes

Åsvegen er ein om lag to km lang grusveg som startar på vestsida av Otra, bratt oppover frå Røyrkilen ved fylkesvegen mellom Krossen og Senum i Evje og Hornnes til garden

Store Våkås

Store Våkås er ein liten ås på veg mot Hannåsfeltet i Hornnes. Åsen er kort og lett å gå til. Løypa er ypparleg for ein

Bjørnåsen – Evje

Bjørnåsen er eit lite, men lett kjenneleg fjell (442 moh.) på austsida av Otra rett nord for Evje-garden og Evje kyrkje. Frå eit utkikkspunkt litt

Dam Sarvsfoss – Bykle

Dam Sarvsfoss er ein 50 meter høg, spektakulær betongdam ved Sarvsfossen i Otra i Bykle kyrkjebygd. Dammen er 142 meter brei og hevar vasstanden i elva med 40 meter.

Trollfoss – Vegusdal

Trollfoss i Hovlandsåna forbi Flateland i Vegusdal er ein svær foss på ein litt mystisk plass. Det er ingen lang tur. Men om du er

Futevegen – Vegusdal

Futevegen i Vegusdal var ein del av det gamle vegsambandet mellom Evje og Frolands Verk. Han blei bygd som hjulveg på 1840-talet, men var i

Mest lest siste 7 dager