Spisekroken: Tøffe tider, men smilet og pågangsmotet er på plass!

Saker om Spisekroken som Heidi Ose er sjef for, er populære og blir mye lest. Foto: Geir Daasvatn

Vi har i dag faktisk vært ute på fysisk besøk hos en av de fantastiske bedriftene i bygda. Vi kombinerte et møte med selveste banksjefen i Evje og Hornnes Sparebank med en kaffe og kakao hos Heidi på Spisekroken.

Det er dessverre ikke det yrende folkelivet vi er vant til på Spisekroken. Det som derimot er med det samme, er at vi blir tatt imot av en smilende blid Heidi Ose. Hun stråler som alltid bak disken når hun ønsker oss velkommen. Det er så godt å treffe positive og blide mennesker som, tross alt, står på etter beste evne.

– Det er jo ikke tvil om at det er en usedvanlig krevende situasjon. Jeg har måtte sende alle ansatte hjem og driver her videre alene. Vi må jo bare gjøre så godt vi kan, men jeg ser frem til hverdagen igjen.

Heidi har tatt grep ut fra de restriksjoner og råd som er kommet fra myndighetene. De som besøker Spisekroken skal vite at de kan sitte og nyte maten i trygge omgivelser.

– Vi har gjort en del justeringer inne i selve lokalet, forteller Heidi. Vi har fjernet en del stoler og bord slik at det er trygg og anbefalt avstand mellom alle sitteplassene. Så er vi selvsagt ekstremt opptatt av renhold og hygiene.

Selv om det ikke er så mye mennesker som vi er vant til hos Spisekroken, er det hyggelig å observere at det er flere kunder innom den lille timen vi sitter der. Det er trivelig og trygt å ta en tur på det koselige bakeriet. Diskene er kanskje ikke så fulle som de pleier, men utvalget er fortsatt det samme.

Vi ønsker Heidi lykke til videre gjennom krisen, og takker for et veldig trivelig besøk.

Vi rundt bordet klarer fint å ta inn over oss alvoret i situasjonen, og det er litt trist å kikke ut over et relativt folketomt sentrum. Det som gjør at vi skal klare oss gjennom dette er et tett og godt samarbeid. Vi heier alle på hverandre, og er også så heldige å ha en engasjert lokalbank i ryggen som vil komme med en del tiltak. Det vil vi komme tilbake med mye mer om til helgen.

Spisekroken på Facebook

Spisekroken: Tøffe tider, men smilet og pågangsmotet er på plass!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Ingvard Østerhus og Roy Frimanslund på jubileumsfesten 6. mars 2023. Foto.

Heider til Ingvard Østerhus

Ingvard Østerhus (89) på Evje har motteke Pensjonistforbundet sitt heidersbevis for innsatsen sin gjennom mange år i Evje og Hornnes pensjonistforening. Tildelinga fann stad då Pensjonistforeninga feira

Turforslag fra OpplevEvje

Gloppefossen – Valle

Gloppefossen innerst i det enorme Veiåjuvet er truleg den høgaste fossen i Setesdal, med eit samla fall på rundt 280 meter. Skrive av Geir Daasvatn

Dam Sarvsfoss – Bykle

Dam Sarvsfoss er ein 50 meter høg, spektakulær betongdam ved Sarvsfossen i Otra i Bykle kyrkjebygd. Dammen er 142 meter brei og hevar vasstanden i elva med 40 meter.

Ørnenapen

Ørnenapen er et fantastisk utsiktspunkt på Lauvdal i Bygland. Lauvdal i seg selv er en av de fineste grendene i Setesdal, og virkelig verdt et

Store Våkås

Store Våkås er ein liten ås på veg mot Hannåsfeltet i Hornnes. Åsen er kort og lett å gå til. Løypa er ypparleg for ein

Myrstålmyrbua – Lauvland

Myrstålmyrbua er ei gamal, lafta bu som står på Myrstålmyra på heia på garden Lauvland sin grunn, sør i Evje. Skrive av Geir Daasvatn Seinare utanriks- og statsminister Jørgen Løvland var som

Futevegen – Vegusdal

Futevegen i Vegusdal var ein del av det gamle vegsambandet mellom Evje og Frolands Verk. Han blei bygd som hjulveg på 1840-talet, men var i

Mest lest siste 7 dager