Slutter i Europris

Veronica og Leif Jørgen Versland i butikken 19. april 2017. Foto: Geir Daasvatn
Det er nok en nyhet som vil sjokkere mange og være vanskelig å forstå. Men det er altså tilfelle. Vi har det fra veldig sikre kilder at det suksessrike Europris-paret Veronica og Leif Jørgen Versland har valgt å gå nye veier i arbeidslivet.

Apparatet i OpplevEvje er som kjent ganske lite. Kommunikasjonslinjene er ikke er så fryktelig kompliserte. Vi har derfor hatt en prat med Leif Jørgen og Veronica, for å få et lite innblikk i dette som nok vil bli oppfattet som en dramatisk avgjørelse fra de serviceinnstilte butikkmenneskene. Så er de to fortsatt ikke helt enige om hvem som egentlig har vært sjefen i de åtte årene de har jobbet sammen på Europris Evje.

Tilbud om noe nytt

– Det er ikke så komplisert, smiler Leif Jørgen. Jeg har fått et utrolig spennende tilbud om å være med på å etablere noe nytt på Evje. Det er mer en 7-15-jobb som vil være lettere å kombinere med alt det andre som skjer i livet. Det er ingen hemmelighet at ungene har hatt et ord med i laget om hva som ville være det beste valget for oss alle sammen. Europris har stått høyt oppe på prioriteringslisten lenge. Nå er tiden inne for å prioritere annerledes, og spesielt å få bedre tid til familien, forteller den sympatiske kvindølen.

– Jeg vil også at vi skal utvikle OpplevEvje enda mer i tiden som kommer. Det er veldig vanskelig å kombinere, med en så krevende stilling som leder av en stor bedrift med mange ansatte.

Nøyaktig hva paret skal drive med vil de ikke ut med detaljene om riktig enda. Fokuset er fullt ut å levere tidenes august på Europris med Landsskytterstevnet og Naturligvis som står for tur.

– Jeg svarer selvsagt om noen spør. Men jeg må ha fullt fokus på Europris og OpplevEvje nå de neste ukene. Så får vi heller få til en sak med min nye arbeidsgiver når folkefesten er over, smiler Leif Jørgen.

Fruen nikker anerkjennende. Veronica forteller at de gleder seg vilt til de neste ukene.

– Jeg kunne ikke gått inn som butikksjef på Europris etter Leif Jørgen, for det hadde tatt like mye tid for begge da. Han hadde nok ikke klart å holdt seg unna, ler hun hjertelig når vi bringer temaet på bane.

Vi mistenker absolutt at hun kan ha rett i det!

Også Veronica som drifter sosiale medier, interiør og masse annet på Europris-butikken får nye spennende utfordringer om ikke så lenge. Vi kommer ganske snart tilbake med mer fra hennes nye arbeidssted også.

Gir seg på topp, mens lag og foreninger feller en liten tåre

Europris Evje går mot sitt beste år noensinne. Både med tanke på omsetning, men også resultat, ser det veldig lovende ut kan Leif Jørgen fortelle. Det sier ikke så reint lite når vi snakker om en butikk som ble kåret til «Årets Europris-butikk» for 2016. Veronica har også hentet hjem «Årets selger»-utmerkelse blant 2.200 ansatte. Så Europris Evje har virkelig hatt en ledelse som har stått på og engasjert seg langt ut over hva som kan forventes.

– Vi har helt siden oppstarten tilbake i 2011 jobbet hardt og systematisk, med stort fokus på lokal forankring og det å bidra til noe positivt i bygda. Et konsern med 6 milliarder i omsetning må kunne gi noe tilbake til lokalsamfunnet de er etablert i. Det har vært viktig for oss, og vi er veldig stolte over alt vi har støttet og bidratt til i Evje og omegn. Jeg har ikke tall på hvor mange tusen kroner vi har brukt, og hvor mange hundre arrangementer vi har støttet, på de 8,5 årene vi har holdt på. Men jeg er stolt over hva våre bidrag har vært med på å skape lokalt. Alle næringsdrivende i bygda trenger at det skjer noe, og ikke minst å sette pris på hva folk prøver å skape på fritiden som gir positive ringvirkninger for hele bygdesamfunnet.

Ser fremover og gleder seg til nye utfordringer

– Vi er stolte av hva vi, sammen med de ansatte, har klart å bygge opp. Nå ser vi fremover og gleder oss til litt mer familietid, og gleden ved å få være med på å utvikle noe annet nytt. Denne gangen med litt mindre ansvar og ikke fullt så tidkrevende oppgaver, smiler det sammensveisede paret når vi avslutter samtalen.

Det er aldri så godt å vite helt sikkert om store valg man gjør i livet er de rette. Det er det bare fremtiden som kan gi et ordentlig svar på. Men Veronica og Leif Jørgen virker tydelig lettet over det drastiske valget de har tatt om yrkeslivet videre. Vi på Evje har god grunn til å takke dem for deres enorme innsats gjennom Europris Evje for å skape positiv aktivitet i bygda vår, i de over åtte årene som er gått siden butikken åpnet på Verksmoen i 2011.

Undertegnede er Leif Jørgens og Veronicas nære kompanjong i OpplevEvje-prosjektet. Jeg har også vært leder i Otra IL fotball i mange år, med Europris Evje som vår viktigste økonomiske støttespiller ved siden av hovedsponsor Evje og Hornnes Sparebank. Jeg er derfor dundrende inhabil til å omtale innsatsen deres for bygda. I stedet skal jeg nøye meg med ett enkelt lite ord på mine egne vegne: Takk – fra hjertet!

Slutter i Europris

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Ingvard Østerhus og Roy Frimanslund på jubileumsfesten 6. mars 2023. Foto.

Heider til Ingvard Østerhus

Ingvard Østerhus (89) på Evje har motteke Pensjonistforbundet sitt heidersbevis for innsatsen sin gjennom mange år i Evje og Hornnes pensjonistforening. Tildelinga fann stad då Pensjonistforeninga feira

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Juvvannsvegen – Skranevatn

På heia på veg mot Abusland i Hornnes kan du ta ein fin sykkeltur på Juvvannsvegen til idylliske Skranevatn. Langs vegen ligg den vakkert restaurerte

Skaret – Rosselandseika

Ein nydeleg tur nær Evje sentrum kan gå frå Evje stadion gjennom skyte- og øvingsfeltet til Rosselandseika og ruinane etter den for lengst fråflytta Skaret-garden

Gullringstjønn rundt

Mange kjenner til Gullringstjønn på Hannås. Ho er så fin å sjå ifrå Rv-9. Om du vil ha deg ein spasertur litt utanom det vanlege,

Allmannavegen

Allmannavegen er en flott turløype i nydelig skogsterreng mellom Oddestemmen og Haugen/Åneland i Evje. Allmannavegen i en større sammenheng er en historisk ferdselsveg fra Evje

Hornåsen – Urdalen

Hornåsen er eit fint utsiktspunkt. Vi har ein eigen turartikkel om det. Men du kan også gå ein veldig fin rundtur i dette området, og

Rygnestad og Flateland

Rygnestad og Flateland i Valle er frå 2021 med i det nasjonale registeret over kulturhistoriske landskap av nasjonal interesse (KULA). Frå før (2009) inngår området

Mest lest siste 7 dager