Ørnefjell turløype

Topptur rett utenfor stuedøra
Ørnefjell er en liten ås rett nord for Fylkesveg 42 (Arendalsvegen), mellom Evje sentrum og Galteland. Ørnefjell turløype tar til ved Oddeskogen barnehage nær Oddeskogen boligfelt i Evje.

Det er noen litt bratte partier i løypa. Foto: Geir Daasvatn

Skrevet av Geir Daasvatn

Løypa går gjennom skogsterreng og har noen litt bratte partier undervegs. Den går forbi gamle Ørnefjellbakken, en mye brukt hoppbakke i bygda fra 1934 til slutten av 1940-tallet.

Ved toppen av Ørnefjell, 371 m.o.h., er det postkasse med gjestebok, og bord og stoler så du kan hvile og nyte naturen. Vi har vært på Ørnefjell en tidlig morgen i oktober. Da var det nydelig å skue ut over terrenget og nedover mot Hornnes. Vi kan selvfølgelig ikke garantere like pent vær hver gang du er på tur til Ørnefjell. Men en tur dit er en fornøyelse uansett!

Lengda på løypa fra Oddeskogen er 3,5 kilometer tur/retur. Løypa er merket, og det står skilt med kart ved starten.

Det er også tydeleg merket tursti til toppen av Ørnefjell fra Åvollkleiv ved Fylkesveg 42 rett øst for Tingbergheia boligfelt.

Kilder

  • Setesdalswiki
  • «Turløyper i Setesdal», utgitt av Visit Setesdal

Eksterne lenker

Allemannsretten gjev oss fantastiske mogelegheitar til å oppleve og å bruke naturen rundt oss. Dette har vi full rett til, så lenge vi tek omsyn til grunneigar, kvarandre, planter og dyr. Så vis alltid omsyn og ver varsam når du ferdast ute i skog og mark. Naturen er vårt felles skattkammer!

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

     

    Hei. Lurer du på noe?

    Send
    ei melding, så hører du fra oss!