Setesdal Revmatikerforening – for bedre livskvalitet!

Styret i Setesdal Revmatikerforening 2018. Foto: Privat

Setesdal Revmatikerforening ble formelt registrert i april 2016. Høsten 2016 startet den nye foreningen opp med sine aktiviteter. Laget ønsker å stimulere til at medlemmene og andre tar del i de mange mulighetene som finnes i lokalmiljøet til å aktivt ta del i egen helse.

Leder i lokallaget er Kathe Merete Kjetså. Mange har nok truffet på henne ute i skog og mark i nedre Setesdal, ivrig på leiting etter vakre fotomotiver. Kathe er en veldig aktiv og dyktig hobbyfotograf. Hun har bidratt med flere bilder i den flotte, nye bildeboka fra Evje og Hornnes. Kathe forteller:

– Vi er et lokallag under Norsk Revmatikerforbund. NRF har 34 000 medlemmer på landsbasis, med over 200 forskjellige diagnoser. NRF jobber for å ivareta og bedre rettigheter, informasjon, forskning og bedring av livskvalitet for personer med revmatiske sykdommer og personer med muskel- og skjelettplager.

Artig «bom» med navnevalget

Setesdal Revmatikerforening dekker kommunene Iveland, Evje og Hornnes, Bygland, Valle og Bykle.

– Vi ble formelt registrert i april 2016 som Setesdalen Revmatikerforening, sier Kathe. Vi startet opp med aktiviteter høsten 2016. Men nå har vi skiftet navn til mer språklig korrekte Setesdal Revmatikerforening. Heldigvis er vi ikke de første til å gjøre den «navnetabben», ler hun.

Viktig varmtvannsbasseng

– Vi jobber lokalt mye med trening i varmtvannsbasseng. I dag forsvinner mange varmtvannsbasseng på grunn av økonomien, og det er krise for mange revmatikere. Treningen er smertelindrende, og veldig bra vedlikeholdstrening for å opprettholde verdifulle funksjoner i kroppen. Vi ønsker å bidra til at folk bruker det flotte anlegget vi har på Evjeheimen. Pr. i dag har vi tre partier med 19 brukere jevnlig.

Artikkelen fortsetter under bildet

Varmtvannsbassenget på Evjeheimen. Foto: Privat

Høyt aktivitetsnivå

Til å være en temmelig nystartet organisasjon, er det et imponerende aktivitetsnivå Kathe kan berette om:

– Vi satser på fysisk aktivitet gjennom tilrettelagte skogsturer, gåturer, familieturer og i tillegg sosiale tiltak. Vår oppgave er å stimulere til at våre medlemmer og andre tar del i mulighetene som finnes i lokalmiljøet til å aktivt ta del i egen helse. En viktig del av vårt arbeid er også informasjon ut til medlemmene. Vi bruker sosiale medier aktivt, slik at allmennheten kan få innblikk i hva vi driver med og delta i nyeste informasjon. Vi satser også på temamøter som har interesse for et bredere publikum enn bare revmatikere. Disse blir da åpne der alle er velkomne. Vi hadde for eksempel et populært temamøte på Evje om kronisk fatigue, der professor Roald Omdal oppdaterte oss på nyeste forskning innen dette feltet. Roald er opprinnelig fra Evje, sønn av Mia Omdal, så det var ekstra moro at han ville besøke oss. Ellers har vi hatt stavkurs, kiropraktormøte og kostholdskurs. Vi har også et spesielt prosjekt, Reumatrimmen med 12 tilrettelagte turer i skog og mark i Bygland og Evje og Hornnes, som jeg kan fortelle litt mer om senere en gang.

Styret

Styret i 2018 består av Kathe Merete Kjetså (leder), Anne Grethe Butveit (kasserer), Carol Ann Bratteli (sekretær) og varamedlemmene Jorunn Beurling og Camilla Fernandez.

Ta gjerne kontakt!

Hvis du ønsker å komme i kontakt med Setesdal Revmatikerforening, kan du sende E-post til: setesdalen.ag@revmatiker.org. Kathe Merete treffer du på telefon 91853278.

Setesdal Revmatikerforening på Facebook

Presentasjon av foreningen på YouTube

Setesdal Revmatikerforening – for bedre livskvalitet!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Reiårsfossen gamle bru

Reiårsfossen gamle bru er ei steinkvelvbru over Reiårsåna på Ose i Bygland, rett nedanfor den meir berømte Reiårsfossen. Veldig mange kastar nok eit blikk opp mot fossen

Rysstad Turpark

Rysstad Turpark er ei idyllisk turløype i skogsområdet like sør for Rysstad sentrum. Frå parkeringsplass går stigen oppover Baklian. Undervegs passerer du eit gamalt kvernhus.

Evje natursti

Evje natursti starter ved Oddeskogen barnehage, og går på fin sti gjennom stille skogsterreng lett oppover til Odde gård. Det er grei parkeringsplass der løypa

Flåstrondi – Postvegen

Flåstrondi er namnet på strekninga på austsida av Flåni, frå Flåren bru til Sandnes, i Valle. Skrive av Geir Daasvatn Vegmiljø Postvegen var den første ordentlege køyrevegen (kjerrevegen) oppover i

Flåtvegen

Langs Flåtvegen mellom Flatebygd og Gautestad kan du gå eller sykle i idyllisk, gamalt støylsområde. På Flåtøygarden er det eldgamle merke etter dyrking. Truleg har

Mest lest siste 7 dager