Rekordsommer på Aases

Vi var en rask tur innom Aases onsdag kveld, for å høre litt om hvordan sommeren har vært for dem så langt.

Innehaver Jan Erik Aadal – Jannik som han gjerne heter blant venner – var travelt opptatt med å gjøre alt klart til det faste «Sommer på Aases»-arrangementet, som har pågått hver onsdag i hele sommer. Han var stadig rundt for å ordne opp i småting, og ta imot gjestene etter hvert som de begynte å dukke opp. Innimellom alt dette kunne han rett og slett berette om en rekordsommer.

Beste sommer noen gang

– Det er den beste sommeren noen gang for oss. Nå er vi alt forbi juli i fjor i omsetning, og enda har vi hele denne onsdagskvelden og mer til i vente. Så vi er virkelig fornøyde med sommeren så langt!

Til de aller fleste onsdags-arrangementene har billettene vært utsolgte på forhånd. På grunn av koronatiltakene som gjelder, slipper Aases bare inn rundt 125 gjester på én gang. Under normale forhold er det plass til rundt 200 eller kanskje noen flere. Denne siste kvelden, altså da vi var innom i går, var fullbooket flere dager i forvegen.

– Det er jo litt leit å måtte nekte folk plass, forteller Jannik. Men vi har ikke annet å gjøre, for tryggheten og hensynet til smitteverntiltakene må komme først. Det hender nok at noen ikke bruker plassen de har bestilt på forhånd, eller at noen går hjem før stengetid. På en ganske normal kveld kan vi kanskje ha rundt 130-140 gjester innom alt-ialt.

Vi undret oss litt over hvordan det kunne bli rekordomsetning, når antallet gjester er betraktelig lavere enn under normale forhold. Det viste seg å være ganske enkelt:

– Hver gjest handler gjerne i gjennomsnitt litt mer enn før i løpet av kvelden. Nå vet alle at det blir fullt hver onsdagskveld, så alle kommer litt tidligere ut enn det som har vært vanlig tidligere somre, forklarer Jannik.

Eskil Høgetveit var bartender for kvelden. Han utfylte Jannik:

– Nå under koronatiden er det jevnere besøk fordelt over flere dager, og ikke de veldig store svingningene det kunne være før. Det er jo ikke lov å samle så mange mennesker på én gang nå. Men salget i sommer har vært veldig bra. Det kan fortsatt svinge en del, men da helst på grunn av været.

Stein Roger Sordal og Michael Aadal var det musikalske stjernelaget

Michael Aadal var det musikalske stjernelaget sammen med Stein Roger Sordal. Foto: Geir Daasvatn

Mens vi stod og småsnakket med Jannik og andre i personalet på Aases rundt klokka 18, strømmet det raskt på med festglade folk som så fram til en hyggelig aften ved bredden av Otra. De litt usikre værgudene bestemte seg for å være i godlune resten av kvelden. Snart var kvoten på 125 mennesker fylt opp, og alle koste seg i sommerkvelden og i hyggelig lag.

Kveldens musikere var stjerneparet Stein Roger Sordal (bildet øverst) og Michael Aadal. Litt før klokka 19 satte de i gang fra scenen med sin første ordinære sang. Det var intet mindre enn Bruce Springsteen sitt mesterverk «The Goast of Tom Joad». Kvaliteten på både sang og gitarspill var skyhøy, og tonen var satt for en strålende kveld. Men alt før dette hadde de og gjestene stemt i med «Happy Birthday» til en meget fornøyd dame som feiret 50-årsdagen sin i Evje-kvelden. Fra JetBurger sitt vesle mobile gatekjøkken, suverent traktert av Truls Evje, duftet det deilig av stekte hamburgere.

Vi måtte forlate Aases tidlig for å rekke andre gjøremål. Men det var veldig hyggelig med en tur innom det trivelige utestedet. Vi er opplevelsesbygda Evje, og det fine sommertilbudet på Aases er en særs viktig del av det totale tilbudet i heimbygda vår.

Rekordsommer på Aases

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Glova – Abusdal

Glova på Styggedal er en stor og spektakulær sprekk i berget, antakelig av tektonisk opphav, på Abusdalsheia sør-vest i Hornnes i Evje og Hornnes kommune.

Tjovhola – Bygland

Tjovhola er ei svær, naturleg hole høgt oppe i fjellsida mellom Byglandsfjord og Neset Camping. Det er bratt opp, og tungt å gå, men ein kort og spennande

Kjetevatn – Vegusdal

Kjetevatn er eit vatn på heia (315 moh.) nord for Hovlandsdalen i Vegusdal, på grensa mellom Evje og Hornnes og Birkenes.  Det går skogsbilveg (bomveg) inn til Kjetevatn og

«Gamle» Breistøl – Hornnes

Breistøl er ein tidlegare støyl og ein gamal husmannsplass under bruket Der inne, vest i Nedre Kjetså – Neregarden på Kjetså i Hornnes. Han ligg inn ein skogsbilveg på sørsida av Fylkesveg 42 noko før du

Runebergmoen – Senum

Runebergmoen er eit stille skogsområde på Senum heilt nord-vest i Evje og Hornnes. Her kan du i fred og ro vandre rundt på mjuke gamle

Jernbanebruene på Moisund

Då Setesdalsbanen kom fram til Moi i Hornnes i 1895, måtte det byggast to små bruer over Storebekk ved Moikilen og Hannåsbekken ved Hannåskilen. Skrive

Mest lest siste 7 dager