På besøk hos jentene i tradisjonsrike Randi Salong!

Vi har igjen vært heldige, og blitt invitert på bakrommet for en prat med en av de viktige bedriftene i kommunen. Det var i starten av sist uke vi hadde et besøk i Sentrumsbygget hos de flotte damene på Randi Salong. De ønsker å være med i bedriftsregisteret vårt. Det gleder vi oss selvsagt over. Så er det også veldig spennende å få et lite innblikk i hva som rører seg i den tradisjonsrike bedriften i Evje sentrum.

Vi møter Anne Berit Birkeland, som er daglig leder for salongen. Sammen med sin søster Gunn Emma Kjetså, som er faglig leder, utgjør hun den administrative ledelsen i bedriften. De er også aktive frisører begge to, og kundelisten til søstrene er lang.

Sammen med dem i salongen er Carina Bech og Rose Marie Bredesen, som også har vært der i en årrekke. Når vi er innom, er de tre stykker som er travelt opptatte med kunder.

Tre generasjoner

«Frisørsalongen for hele familien» er slagordet deres. Det er virkelig en god beskrivelse. I løpet av vårt besøk er det kunder i alle aldersgrupper. Det som er ekstra fint med det lille slagordet til salongen, er jo den lange familietradisjonen som er innenfor de fire veggene.

– Vi har en liten periode faktisk vært tre generasjoner som har jobbet sammen i bedriften, forteller Anne Berit. Salongen har vært i Sentrumsbygget siden åpningen i 1973. Men mormor Anna åpnet sin salong hjemmefra allerede i 1955. Så det ligger litt i blodet kan du si, smiler den travle frisøren.

Vi er selvfølgelig litt nysgjerrige på hvilke mennesker som bruker salongen. Vi er ikke så bevandret hos frisøren noen av oss i OpplevEvje. De grå tustene til Geir vokser ikke like fort lenger, mens Leif Jørgen blir tynnere og tynnere i luggen og har begrenset behov for frisør.

Kunder fra hele indre Agder

Tredje generasjon! Anne Berit (t.v.) og Gunn Emma følger i mormor Anna og mamma Randi sine fotspor. Foto: Geir Daasvatn

– Vi har kunder fra hele regionen. Det er selvsagt mye Evjefolk, men vi har også mange kunder fra sånn som Hovden, Iveland, Hægeland og Åseral. Foruten Evje er nok dette de som utgjør den største kundekretsen. Kundegruppen er egentlig fra 0 år til vår eldste kunde på 96 år, kan Gunn Emma fortelle oss.

– De ivrigste kundene er vel innom hver sjette uke, mens de gjengse kundene er her hver åttende uke omtrent. Vi har faktisk noen som er innom hver tredje uke, ler søstrene.

Det er en utrolig realkompetanse innenfor veggene hos Randi Salong. Alle har de fagbrev og årelang erfaring i yrket. De legger også mye ressurser i det å holde seg oppdaterte på trender og moter.

– Under normale omstendigheter er vi på kanskje seks kurs i året for å få med oss den siste utviklingen innen faget, forklarer Anne Berit.

Det som også er litt gøy, er at flere av frisørene i regionen faktisk har hatt læretiden sin hos damene på Randi Salong.

Ivaretar tryggheten for alle

Det er en usikker tid i bygda vår. Vi må alle ta ekstra hensyn til den spesielle situasjonen vi er i. Heldigvis er vi ikke der at alt må stenges ned igjen. Det er koronatiltak i frisørsalongen, og de har redusert kapasitet på grunn av avstandsregler.

I mars da nedstengingen av Norge ble innført, fikk salongen fire timers varsel på nedstenging. Da var salongen stengt i seks og en halv uke for kunder som ønsket å klippe seg. Det var en knalltøff tid for alle, og har gitt et stort arbeidspress i etterkant. Nå når ting begynte å normalisere seg, er vi så uheldige å få koronasmitten til Evje. Det er viktig å vite at de ansatte hos Randi Salong gjør alt som er mulig for at kundene skal ha en trygg og smittefri time hos dem.

Vi takker for oss, og sniker oss ut mellom kundene. Vi gleder oss veldig over å ha fått med den trivelige gjengen hos Randi Salong i kundeporteføljen vår. Vi vil i løpet av rimelig kort tid komme tilbake med selve bedriftsoppføringen. Vi gleder oss veldig til å følge salongen tett i tiden som kommer.

Randi Salong har en veldig populær Instagramkonto

Randi Salong på Facebook

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

På besøk hos jentene i tradisjonsrike Randi Salong!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Turforslag fra OpplevEvje

Evje Aktivitetspark

Evje Aktivitetspark ligger i enden av Alfred Uglands veg, bare noen få hundre meter fra Evje sentrum. I Evje Aktivitetspark er det kunstgressbane og gressbane

Bjørnåsen – Evje

Bjørnåsen er eit lite, men lett kjenneleg fjell (442 moh.) på austsida av Otra rett nord for Evje-garden og Evje kyrkje. Frå eit utkikkspunkt litt

Store Våkås

Store Våkås er ein liten ås på veg mot Hannåsfeltet i Hornnes. Åsen er kort og lett å gå til. Løypa er ypparleg for ein

Evje lysløype

Evje lysløype er ei veldig populær ca 8,7 km lang ski- og turløype med start og mål ved Evje stadion. Skrevet av Geir Daasvatn Turløypa

Mest lest siste 7 dager

Arrangementer

     

    Hei. Lurer du på noe?

    Send
    ei melding, så hører du fra oss!

    X