Otra Jenter-14 ubeseiret på hjemmebane etter ny flott forestilling mot Rygene

Otra IL Jenter-14 fotball Evjehallen 16. februar 2018. Foto: Geir Daasvatn

Torsdag kveld i forrige uke var det igjen duket for en spennende fotballkamp på Evje stadion. Det lå en litt ekstra nervøs spenning over trenerteamet på Otra Jenter-14, som nå kunne avslutte hjemmekampene i 2018 uten tap.

– Vi gikk høyt ut i sesongoppkjøringen og sa vi ikke skulle tape hjemme. Så det er klart det var spennende før siste kampen. Jeg er utrolig stolt over de gode lagprestasjonene gjennom sesongen. Jentene har en innstilling og en arbeidsmoral som er enormt god, forteller Leif Jørgen Versland, den ene av tre trenere for jentene.

Otra var klart best i 1. omgang

Engesland-expressen løp igjen fra alt og alle. Hun skorte to mål denne gang. Arkivfoto: Privat

Kampen mot jentene fra Rygene ble spennende. Det ble en kamp med to veldig ulike omganger. Første omgang dominerte Otra banespillet og spilte seg frem til flere gode sjanser. Det var små marginer som gjorde at de ikke ledet etter bare noen minutter.

– Vi taper og vinner som et lag. Men det var to gode enkeltprestasjoner som førte til Otra sitt ledermål, forklarer Versland. Martine Aas var lur, sterk og rask da hun gikk forbi Rygene-spilleren inne på egen halvdel. Hun stormet nedover langs sidelinjen før hun slo en perfekt pasning i bakrom. Der kom Engesland-expressen Malin Thorkildsen i full fart. Alene med keeper var hun iskald, og satte sikkert inn 1-0 midtveis i første omgang.

Kampen stod og vippet litt på 1-0. Men den solide midtbanen til Otra løp, kriget og kjempet. Litt etter den første skoringen fikk Anna Hauan med seg ballen oppover i banen. Hun spilte en stikker i bakrommet. Igjen var Malin på riktig plass, og fosset fra forsvaret til Rygene i fullt firsprang etter den fine pasningen. Sikker som banken rullet hun inn enda et mål, og Otra kunne gå til pause med 2-0.

2. omgang ble jevnere

Rygene gjorde smarte grep i pausen, og trakk en av midtstopperne dypt ned bak forsvarsrekken for å prøve å demme opp for Otra sine gjennomspill. Det var i et lite glimt nesten som å se den berømte taktikken fra Vest-Tyskland på 1970-tallet, med en libero liggende 10 meter bak resten av forsvaret. Otra ble nektet bakrom, og Rygene stod også tøft oppi spissene våre og gav dem mye vanskeligere arbeidsvilkår. Det førte til mindre sjanser, og en jevn og tøff batalje i 2. omgang med mye kriging på midten. Rygene spilte seg til flere halvsjanser. Men de slet med å komme seg forbi det siste forsvarsleddet til Otra-jentene. Tora Homme var offensiv og god i Otra-målet, og kampen ebbet ut med enda en solid seier for jentene.

– Vi går til kampen med et noe redusert mannskap, men er offensive i innstillingen. Jentene er utrolig gode og løper utrettelig gjennom 70 minutter. Vi møter et godt lag her i dag som gir oss kamp, så det var en lettelse da dommeren blåste av, sier Tore Tveit til OpplevEvje. Tore er trener for laget sammen med nevnte Leif Jørgen Versland og Arild Johansen.

Ultraspennende sesongavslutning!

Det er tale om at trener Tore Tveit må frikjøpes noen dager fra sin sivile jobb i Evjemoen Næringspark, for å få tid og overskudd til å legge optimale planer for den siste og avgjørende kampen mot Birkenes. Foto: Geir Daasvatn

Senere torsdag kveld tikket det inn rapporter fra de andre kampene som var spilt. Resultatene gikk Otra-jentene sin vei. Det ligger an til en heidundrende spennende avslutning mot Birkenes på Birkeland torsdag 18. oktober.

– Det er så enkelt som at vinner vi kampen mot Birkenes, kan ingen ta oss igjen og vi er seriemestere. Vi kan også klare oss med uavgjort, men er da avhengige av at resultatet i andre kamper går vår vei. Vi er uansett sikret en plass som ikke er langt fra toppen. Birkenes har et godt lag og er ubeseiret hjemme. Så det blir en ufattelig spennende avslutning, forteller Tore.

– Det er viktig å presisere at uavhengig av resultat og plassering så er vi utrolig fornøyde med sesongen. Treningsoppmøtet er eksepsjonelt bra, det vi har fokusert på ser vi igjen i kampene, og det er en fantastisk flott gjeng jenter som det er trivelig å være trenere for, sier de tre i trenerteamet samstemt.

 Vi ønsker jentene lykke til i siste kampen, og gratulerer dem med å nå målet om å ikke tape på hjemmebane.

Heia Otra !

Tabell Jenter-14 2. divisjon høst

PS: Etter at dette stykket er skrevet, er det kommet inn en melding fra fotballkretsen. En hjemmekamp mot Hånes tidligere i høst ble ikke spilt, fordi Hånes ikke kunne komme til Evje på oppsatt tid. Otra har da trodd at de ville bli tildelt seieren og tre poeng i den kampen. Nå har kretsen likevel satt kampen opp til å bli spilt 26. oktober. Dermed må jentene trolig spille enda en kamp, før målet om å gå ubeseiret gjennom serien på hjemmebane kan sies å være nådd. 

 

 

 

 

Otra Jenter-14 ubeseiret på hjemmebane etter ny flott forestilling mot Rygene

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Evjemoen rundt

Evjemoen rundt er en kjempefin sykkeltur på idylliske grusveger. Om du er meir lysten på å bruke beina, er området like fint for en gå-

Kiledalskleiva med Kiledalskleiva bru

Kiledalskleiva rett sør for fylkesgrensa til Vest-Agder var et fryktet vegstykke på Postvegen, den første ordentlige kjørevegen oppover i Setesdal. Midt i kleiva ligger den

Store Våkås

Store Våkås er ein liten ås på veg mot Hannåsfeltet i Hornnes. Åsen er kort og lett å gå til. Løypa er ypparleg for ein

Vorehei turløype

Vorehei er eit fjell (443 moh.) vest for Otra ved Moisund i Evje og Hornnes. Fjellet er eit mykje populært turmål for både Moisund-folk og andre

Sydalen – Yksenskor

Sydalen er eit sidedalføre til Dåsvannsdalen i Hornnes, i nord-vestre del av Evje og Hornnes kommune. Området ligg i indre del av Dåsvannsdalen, like nord-aust for

Futevegen – Vegusdal

Futevegen i Vegusdal var ein del av det gamle vegsambandet mellom Evje og Frolands Verk. Han blei bygd som hjulveg på 1840-talet, men var i

Mest lest siste 7 dager