Optimisme hos TrollAktiv!

TrollAktiv på Syrtveit. Dette er en av Norges beste aktivitetsbedrifter, men også en fin plass å overnatte. Foto: Geir Daasvatn
Vi har vært på et lite besøk hos den aktive gjengen på TrollAktiv. Det var forrige uke vi tok turen til Syrtveit, for en liten prat med daglig leder Simon Hansen for å sjekke trykket før sommeren.

TrollAktiv har vært en av reiselivsbedriftene i bygda med veldig mange avbestillinger i vår. Vi har hatt en prat med Simon, som altså er daglig leder for den imponerende bedriften vi er så heldige å ha i kommunen.

Den optimistiske Simon tok godt imot oss i forrige uke. Dette var litt før det blei tropevarme i Setesdal! Foto: Geir Daasvatn

– Det var slik at vi fulgte med på tv-sendinger nesten fra dag til dag, forteller Simon. Vi hadde utrolig lite kontroll, og er så takknemlige for at vi har en omstillingsdyktig gjeng som kan hive seg rundt og se etter muligheter når en krise som dette rammer.

Da det stoppet opp tenkte de at nå måtte de satse på norske turister. Det har gått fra tanker om å stenge helt, til å tenke ferieavvikling, fellesferie og kortere aktivitetsperiode.

– Det har vært utrolig vanskelig å planlegge, sier en smilende Simon mens han titter ut over området.

Det er gledelig å se når vi er på besøk, så yrer det av unge mennesker i full aktivitet.

Simon kan fortelle at det nå er mange nordmenn som bestiller hytter og aktivitetsturer tidligere enn før.

– Vi har merket at det er veldig spesielt i forhold til tidligere år. Det virker som om nordmenn er veldig opptatte av å benytte mulighetene som finnes nasjonalt, forklarer den blide mannen.

Simon fortsetter:

– Vi har selvsagt måttet gjøre om på deler av driften og måten vi gjør ting på. Det blir delt opp i aktiviteter med mindre grupper i de ulike aktivitetsområdene. Vi er opptatte av å følge rådene om smittevern.

Han skryter samtidig av kommunelegen, som har veldig behjelpelig med råd om risikoplan og arbeidet rundt forebygging. Det er liten tvil om at det blir en annerledes sommer på TrollAktiv, men det blir fantastisk mye aktivitet fordi om situasjonen er som den er.

Blir hektiske dager i fellesferien

De kreative og omstillingsdyktige menneskene oppe på Syrtveit jobber hardt for å få en god sommer.

– Det har vært en følelsesesmessig berg og dalbane, sier Simon. Men vi er fast bestemte på å skape et godt år på TrollAktiv i år også. Motivasjonen er på topp!

Det er allerede travelt i helgene, og det ser ut til at det blir fullt kjør gjennom sommeren. Men TrollAktiv har mistet de danske skoleklassene som har pleid være her i ukedagene. Det har ikke vært så stabilt og forutsigbart som vanlig. Fortsatt er ting litt uforutsigbare, men bookingen tar seg gradvis opp. Det som er ekstra gledelig er at skoleklasser som avbestilte tidligere i pandemien, nå har kastet seg rundt og re-bestilt og kommet likevel.

Simon skryter uhemmet av de ansatte som har gått fra å være guider til kokker, vaskehjelper, vaktmestere og alt som trengs for å få det til når tidene skifter brått. Vi får også under vårt besøk et lite glimt av mannen som startet det hele; nemlig Tim Davis. Han er flyttet inn i snekkerbuksene, og er rundt og driver forefallende arbeid på det imponerende området.

Tim er blitt alt-mulig-mannen på TrollAktiv. Foto: Geir Daasvatn

Også noe positivt å ta med seg med alle restriksjonene

– Begrensing i avstand og kontakt gjør at vi ikke kan hjelpe alle samtidig. Så de må i stedet hjelpe hverandre. Dermed blir det mye mer teamarbeid blant ungdommene for å klargjøre seg for aktivitet, sier Simon. Og det er jo bare fint!

TrollAktiv er usedvanlig flinke på digitale flater. De har en bevisst satsing på dette, og legger mye arbeid i nettside, facebook, videoer og oversiktlig hjemmeside og alt som hører med. Vi er selvsagt veldig stolte over at en så utrolig profesjonell og stor bedrift ser verdien i lille OpplevEvje, og er medlem hos oss også.

Bursdagsfeiring på TrollAktiv er topp!

Før vi takker for oss, kommer vi innom det å ha bursdag i en helt annen sammenheng. Vi blir begge noe overrasket når Simon kan fortelle at bursdag på TrollAktiv er noe av det festligste som finnes. Nå er det også 25 % rabatt på alle typer bursdagspakker. Her kan alt tilrettelegges ut fra alder og interesse. Har du barn eller ungdom som har hatt en begrenset feiring under koronaen, eller har forstående bursdag, anbefaler vi virkelig at du sjekker ut tilbudet til TrollAktiv.

Konklusjon etter vårt besøk: Det er ganske kult – ja faktisk noe som gjør oss veldig stolte – at vi har en aktivitetspark i ypperste verdensklasse, et lite steinkast nord for Evje sentrum!

Rafting i Syrtveitfossen. Foto: Geir Daasvatn

Optimisme hos TrollAktiv!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Hovassdalen naturreservat

Hovassdalen naturreservat er et fredet barskogområde rundt Hovatn i Hovassdalen på heia vest for Dåsvatn i Dåsvannsdalen i Hornnes. En mindre del av naturreservatet ligger

Byklestigen

Byklestigen var eit særs vanskeleg og farlig parti på den gamle vegen mellom Valle og Bykle, om lag fem kilometer sør for Bykle kyrkebygd. I dag går

Skardefjell

Skardefjell, på Birkeland på østsida av Otra, er en kort tur på bare noen hundre meter. Men innsatsen blir belønnet med en nydelig utsikt utover

Dam Sarvsfoss – Bykle

Dam Sarvsfoss er ein 50 meter høg, spektakulær betongdam ved Sarvsfossen i Otra i Bykle kyrkjebygd. Dammen er 142 meter brei og hevar vasstanden i elva med 40 meter.

Fånekleiva i Bygland

Fånekleiva ligg mindre enn ein halv times køyretur nordover frå Evje sentrum. På sykkel bruker du litt lenger tid, men får ei endå vakrare naturoppleving

Kvålsnapen – Bygland

Kvålsnapen i Bygland er det bratte og litt blankskurte fjellet som stig opp bak Haugå- og Kvåle-gardane, rett nord for Bygland sentrum. Fjellet er eit

Mest lest siste 7 dager