Marianne Dovland: Strikking er terapi!

Marianne Dovland på Garn og Lysstua 14. august 2018. Foto: Geir Daasvatn
Tidligere i høst var vi innom Marianne Dovland på Garn & Lysstua helt sør i Evje sentrum for en liten prat, i forbindelse med oppføring av hennes bedrift i butikkregisteret vårt.

Her var det lille apparatet til OpplevEvje på ytterst tynn is allerede før vi kom inn døra. Men vi ble tatt veldig godt imot, og sannelig kom vi faktisk ut døra med poser i hånda begge to også.

De trivelige lokalene til Garn & Lysstua 11. august 2018, ti år etter at butikken ble etablert. Foto: Geir Daasvatn

Strikking er terapi!

– Strikking er terapi for alle og det er medisin i hver eneste maske, forteller en entusiastisk Marianne.

Marianne sin etablering av Garn & Lysstua i 2008 var nok ganske overraskende for mange. Hun hadde vært 17 år i bilbransjen, før hun byttet ut motor og hestekrefter med strikkepinner og synåler. Det skal sies at Marianne alltid har hatt stor interesse for strikking og håndarbeid som hobby. Men nå har det altså blitt levebrødet hennes, og hun er en del av det unike handelssenteret som Evje er blitt. De store leverandørene av garn prøvde – heldigvis uten hell – å overbevise henne om at det absolutt ikke var lurt å starte garnbutikk på lille Evje.

– Det er utrolig moro å drive butikk på Evje, spesielt om sommeren med mye turister fra andre deler av Norge og ikke minst turistene fra Nederland, Belgia og Tyskland. De elsker denne type butikker. Du finner snart ikke slike spesialbutikker noen steder lenger, så jeg er glad vi fortsatt kan ha det slik i bygda vår.

Ikke tid til å bli syk

Ren terapi! Foto: Geir Daasvatn

Marianne legger ikke skjul på at det blir mye jobbing. Når man driver alene på denne måten blir det mye ansvar, lange dager og lite ferie. Vi undrer oss litt på om ikke dette kan være belastende i perioder. Men det er en bestemt dame som forteller oss at hun er vant til å jobbe mye, og trives veldig godt med det.

– Eneste som kan være utfordrende er at jeg har jo ikke tid til å bli syk, forteller hun med et smil.

Stort arbeid for handelsstanden på Evje

Marianne i sitt rette element! Hun og dagens leder i Evje Handel- og Serviceforening Kent Winter viser veg til Evjedagene 2018. Foto: Geir Daasvatn

Marianne driver ikke bare med handel fra egen butikk. Hun har i en årrekke vært engasjert i Evje og Hornnes sin handel- og serviceforening. Hun har vært leder, kasserer, sekretær, og med i alt av ulike utvalg og undergrupper.

– Det er viktig for handelen i kommunen at vi prøver å skape noe sammen! Det er det som er hovedgrunnen til at jeg engasjerer meg så mye. Uten engasjerte mennesker i handelsnæringen ville det verken vært Evjedagene eller Julegate på Evje, og det hadde jo bare vært kjempetrist, mener den entusiastiske damen.

Vi er imponerte over den voldsomme driven som ligger i veggene hos Marianne i den trivelige butikken hennes. Her finner du så mye mer enn bare garn. Du kan lese masse mer om Garn & Lysstua sitt sortiment og Marianne sine tjenester i butikkregisteret vårt.

Marianne Dovland: Strikking er terapi!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Den gamle Postvegen

Heilt sør i Evje og Hornnes, på Hodne, kan du gå eller sykle langs den gamle Postvegen frå 1840 i fleire kilometer, gjennom idyllisk og

Lian turløype – Evje

Lian turløype ligg like bak Tingberget bustadfelt på Evje, og er ein kortreist skogstur du kan gjere når som helst. Dette er ikkje ein avansert

Bjørnåsen – Evje

Bjørnåsen er eit lite, men lett kjenneleg fjell (442 moh.) på austsida av Otra rett nord for Evje-garden og Evje kyrkje. Frå eit utkikkspunkt litt

Gruvearbeidarvegen

Gruvearbeidarvegen er den vegen arbeidarane ved Flåt nikkelgruve brukte å gå for å kome frå bustadane sine i Ånelandsbygda, Åneland og Haugen, til arbeidsplassane sine ved gruva.

Horgeknipen turløype

Horgeknipen turløype ved Byglandsfjord tar til fra Senum helt nord i Hornnes, og og ender på toppen av Horgeknipen på grensen mellom Evje og Hornnes

Mest lest siste 7 dager