Kallhovd Sveis: Framgangsrik lokal bedrift med kunder over hele Sørlandet

F.v. Geir Olav Kallhovd, Ivar Mjåland, Geir Helge Bødtker, Kristian Bentsen og Kenneth Bransdal. Foto: Geir Daasvatn

Vi har vært til Byglandsfjord på besøk hos gjengen på Kallhovd Sveis. Det var en lærerik tur som overrasket oss litt. Lokalene og maskinparken til bedriften var nok minst fire ganger så store som vi hadde forestilt oss på forhånd.

Geir Olav har travle dager, men kunne ta seg tid til noen ord med oss innimellom alle telefonene. Foto: Geir Daasvatn

Det var i oktober i 2019 Geir Olav Kallhovd overtok lokalene i Strandgata på Byglandsfjord, og flyttet sveiseverkstedet fra Syrtveit. Her hadde han holdt på en fireårs-periode, før han investerte i det nye verkstedet og fikk et godt egnet bygg med maskiner og et svært næringsområdet som tumleplass.

– Det har vært mange lange dager for å komme dit vi er i dag. Det å opparbeide et godt kundegrunnlag har ikke kommet gratis. Når det er sagt, så storkoser jeg meg med arbeidet og har nå kunder i hele Setesdal og over hele Sørlandet.

Setesdal Vekst – viktig støttespiller

 Siri Lande i Setesdal Vekst har vært en utrolig viktig støttespiller for den arbeidsomme gründeren. Han sparer ikke på superlativene når han forteller om bistanden han har fått.

– Siri har hjulpet meg mye i oppstartsfasen. Hun var med på møter og ordnet og styrte med mye, og er fortsatt utrolig god for meg å rådføre meg med. Hun har vært helt avgjørende for at jeg skulle få dette til. Så jeg er veldig takknemlig for alle gode råd og all hjelp fra henne.

Han slenger også på en aldri så liten takk til en god kjenning av oss, nemlig den eminente regnskapsføreren Evy Solli på Evje Landbruksregnskap.

– Det er godt å få bistand på ting som jeg ikke er like god på selv. Så jeg kan konsentrere meg om det jeg kan, humrer den blide karen.

Guttene er kreative og leverer utstyr til Can-Am til Lillesand, Rysstad og hele Sørlandet. Her er Kristian med en ferdig bøyle. Dette er faktisk et produkt de har levert over hele Norge. Foto: Geir Daasvatn

Oppgavene strømmer på

Det vi før besøket trodde var et lite firma, er en ganske så solid arbeidsgiver i Bygland. Kallhovd Sveis teller nå fem ansatte, og sjefen legger ikke skjul på at han til tider kunne hatt bruk for en mann til.

– Vi er så takknemlige for at vi har utrolig mye å gjøre. Vi har flere faste avtaler med noen store firmaer som sørger for at vi hele tiden har arbeid. Så er det alltid masse bestillinger fra «lokale» privatkunder og næringsdrivende.

Nå har de fått et stort oppdrag i forbindelse med det nye bedehuset på Evje. Her skal de levere opp mot 14 tonn stål til grunnarbeidet i det svære prosjektet ved idrettsplassen.

Geir Olav har en sønn som kjører bilcross, og har investert i løftebukk og utstyr til å utføre lett arbeid og reparasjoner på bil og diverse kjøretøy. Slik kan han kombinere hobby, familietid og jobb på verkstedet. Det får vi et godt eksempel på når det plutselig ruller inn en beltebil i hallen, et underlig amfibiefartøy, som har kjørt i stykker noen deler. De ansatte er positivt innstilt, tar jobben på strak arm og sier til kunden at dette fikser vi.

Kan lage eller fikse nærmest alt

Snekker og blikkenslager Geir Helge med tre ferdige pipehatter klare for montering. Foto: Geir Daasvatn

De ansatte ved bedriften har variert erfaring og bred kompetanse. Det gjør at de til dags dato ikke har måtte takket nei til en jobb. Geir Olav har nå også ansatt en snekker som gjør at de ikke bare leverer beslag og lignende. Nå kan de også montere og utføre hele arbeidet for kunden. Bredden i tjenester er intet annet enn imponerende!

Det å ha et stort verksted der de også produserer flere svære produkter av tungt materiell, krever godt tilrettelagt verktøy. De har gode hjelpemidler i store trucker og kraner. De har mye imponerende utstyr til å utføre alt slags arbeid. Det er nesten ingen begrensinger på hva de kan gjøre, og guttene er veldig fleksible og løsningsorienterte.

Kallhovd Sveis utfører mye sandblåsing og pulverlakkering, og de gjør en del arbeid som få andre kan klare å levere. Felger, bildeler, motorsykkelrammer og alt mulig ramler innom for sandblåsing. De har også utsalg fra verkstedet og produserer og har på lager pipehatter og vannbordbeslag. Vi kommer tilbake med mer om hvilke tjenester du kan få utført i selve bedriftsoppføringen om noen dager. Skulle du være i tvil, ja så kan det aller meste ordnes her.

Vi ønsker de kreative og arbeidsomme karene lykke til med det solide arbeidet. Vi gleder oss enormt til å følge dem videre, for vi har fått informasjon om at det er mye spennende på gang hos den fremgangsrike bedriften på Byglandsfjord!

Kenneth har vært ute en arbeidsdag før. Foto: Geir Daasvatn

Kallhovd Sveis: Framgangsrik lokal bedrift med kunder over hele Sørlandet

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Ingvard Østerhus og Roy Frimanslund på jubileumsfesten 6. mars 2023. Foto.

Heider til Ingvard Østerhus

Ingvard Østerhus (89) på Evje har motteke Pensjonistforbundet sitt heidersbevis for innsatsen sin gjennom mange år i Evje og Hornnes pensjonistforening. Tildelinga fann stad då Pensjonistforeninga feira

Turforslag fra OpplevEvje

Skjerkevegen – Uleberg

Skjerkevegen er ein 10 km lang gards- og skogsbilveg på Uleberg i Dåsvannsdalen i Hornnes. Han vart bygd i 1973. Vegen passar ypparleg for ein heietur på

Avdagsfjellet

Avdagsfjellet er eit fjell (544 moh.) på Frikstad, nord for Fylkesveg 292, nord i Iveland. Fjellet er ein lys pegmatitt. Under den siste istida, for

Kvietjønnvegen

Kvietjønnvegen er ein skogsbilveg i Hornnes. Det er ein kjempefin sykkeltur i idyllisk skogsterreng. Vegen går inn ved Faret og Valhall, vestover og oppover i

Evjemoen rundt

Evjemoen rundt er en kjempefin sykkeltur på idylliske grusveger. Om du er meir lysten på å bruke beina, er området like fint for en gå-

Kjetevatn – Vegusdal

Kjetevatn er eit vatn på heia (315 moh.) nord for Hovlandsdalen i Vegusdal, på grensa mellom Evje og Hornnes og Birkenes.  Det går skogsbilveg (bomveg) inn til Kjetevatn og

Kjuklingheia – Høgås

Kjuklingheia er ein ås mellom søre enden av Lisle Stangevatn og Store Stangevatn, på heia rett aust for Høgås skianlegg mellom Flatebygd og Gautestad i Evje. Det er merka sommarløype til toppen frå Høgås skianlegg. Det

Mest lest siste 7 dager