– Imponert over lokalt næringsliv i koronaåret 2020!

Knut Kjetil Møen 22. januar 2021. Foto: Geir Daasvatn
Det er gøy å kunne presentere en liten gladsak i den krevende tiden vi er inne i. Sist uke var vi innom banksjef Knut Kjetil Møen i Evje og Hornnes Sparebank for en kjapp prat. Det var en samtale om mye spennende i året som er gått, og ikke minst året og årene som kommer. 

Men før vi publiserer flere utdrag fra vårt besøk, vil vi gjerne dele en annen gladsak, om at banken igjen er på utkikk etter ny ansettelse. De leter etter en ansvarlig for risikostyring og compliance i Evje og Hornnes Sparebank. Vi skal ikke late som vi har full kontroll på alt av arbeidsoppgaver, derfor tillater vi oss å sakse utlysningsteksten. Søknadsfristen nærmer seg, så kunne dette være spennende er det bare å kaste seg rundt og få søkt. Du kan søke her.

Erik Stokkeland er på plass

Det er også gøy å kunne meddele fra banken at siden sist vi var innom har arbeidsstyrken vokst. Erik Stokkeland er en lokal ung mann som har fått arbeid i banken. Han skal jobbe med å styrke kontakten ut mot næringslivet.

Banksjefen virker å være fornøyd med ansettelsen:

Annonse

Vi er veldig glade for å få på plass en likandes lokal person. Det er gøy når ungdom kommer tilbake etter endt utdanning og vil jobbe i bygda. Erik kjenner bygda godt og bygdefolket kjenner Erik. Så dette har jeg troa på skal bli veldig bra.

Han føyer optimistisk til:

Så håper vi også at vi får flere lokale søkere på den nye stillingen som ligger ute nå.

Krevende tilpassing til koronakrisen, men hjelp til alle!

Før vi skal komme inn på en liten oppsummering av 2020, og sammen med banksjefen titte litt inn i krystallkula for 2021, kommer vi ikke unna den krevende situasjonen vi er i. Dette merkes også i banken.

– Banken har en samfunnskritisk funksjon, og det er strenge krav om at vi alltid skal kunne levere våre tjenester. Det fordrer jo at vi tilpasser oss situasjonen. Vi har delt arbeidsstyrken i flere kohorter og har alltid folk i bakhånd, så banktjenestene leveres som før. Det eneste er at kundemottaket er stengt for drop-in. Men alle som tar kontakt skal få hjelp, understreker Knut Kjetil.

Bygda og næringslivet taklet 2020 veldig bra

Knut Kjetil og banken er en uhyre viktig medspiller for å få ting til å skje i bygda. Evje og Hornnes Sparebank har for eksempel støttet utbyggingen av Trollbakken hoppanlegg med betydelige midler. Det er Jon Terje Hegghaug (t.v.) og Klemmet Torgersen (t.h.) veldig takknemlige for! Foto: Geir Daasvatn

Det har gått bra for Evje i 2020. Det er også banksjefen sin umiddelbare reaksjon når vi skal oppsummere året litt. Det har selvsagt vært krevende tider for mange. Men alle er fortsatt med oss videre inn i 2021. Butikker har måtte tenke alternativt, og det er flere som under pandemien har etablert nye tjenester og ekstra service til sine kunder.  

– Jeg er veldig glad for at bygdefolket er så gode til å støtte opp om de lokale butikkene våre. Dette sammen med at mennesker fortsatt vil besøke bygda er viktig for at det skal bli et positivt 2021 også. Jeg er imponert og glad for at næringslivet har klart seg så bra.

Det er ikke så vanskelig å få banksjefen i tale når det kommer til bygda.

– Vi er heldige i Evje og Hornnes, og har det veldig godt. Nå er det ekstra viktig at menneskene trives i bygda. Det gjelder både fastboende og besøkende. Vi har masse gode tilbud gjennom et flott og variert næringsliv, et aktivt idrettslag, en positiv kommune og en fabelaktig natur vi kan benytte oss av.

Det er gøy at også Knut Kjetil har fått høre mye av det samme som vi hører når vi er rundt og treffer folk. Det er så mange som synes det er trivelig på Evje. Det er noe helt spesielt med atmosfæren og servicen i alle bransjer. Det aller meste kan ordnes på Evje, og vi kan være stolte av hvordan vi tar imot våre kunder og gjester.

Han er også raus med oss i forhold til arbeidet vi legger ned i OpplevEvje. Vi skal ikke snakke så mye om det nå, vi er jo langt fra uhildet i så måte, men takker for fine ord. Knut Kjetil er ikke i tvil om at det vi driver med har en viktig funksjon ut mot mulige kunder. Arbeidet er også en viktig bidragsyter når det gjelder å gjøre oss i regionen bevisste på alle mulighetene som er her. Vi kan være stolte av bygda vår, er vel det vi konkluderer med til slutt.

På plass i Vennesla

Evje og Hornnes Sparebank vokser også utenfor bygda. Vi er litt nysgjerrige på hvordan de har havnet i Vennesla. Vi merker fort at dette er en gjennomtenkt sak, og Knut Kjetil forteller oss:

– Vi får flere og flere kunder fra Kristiansand- og Vennesla-området. Så er det jo slik at vi liker å kunne være til stede og tilgjengelige for kundene våre, også de utenfor bygda. Vi må rigge oss for fremtiden, så derfor har vi etablert kontor der nede slik at vi kan møte kundene der de er.

Det er en veldig spennende samtale vi har med den positive banksjefen. Ikke alt er like relevant i denne omgang, for vi er innom mange temaer. Alt fra uforglemmelige skoringer med rullatorgjengen til alle slags pålegg fra Finanstilsynet er på bordet. Det er ikke vanskelig å merke at Knut Kjetil har et stort engasjement for banken han er leder for. Like lett er det å skjønne at han er engasjert og veldig opptatt av heimbygda og det store mangfoldet innen næringslivet og lag og foreninger. Vi kjenner inderlig vel på at dette virkelig må være rett mann til å jobbe videre med å utvikle den lokale sparebanken, med den spenstige visjonen; «Lokalbank for et rikere bygdeliv».

Det som er ganske så sikkert, er at vi kommer tilbake med masse mer fra banken utover i 2021 også!

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

– Imponert over lokalt næringsliv i koronaåret 2020!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Fenomenal uke på Cubus!

Vi har hatt en lang uke med mange saker i forbindelse med «Evje i 120». Vi har vært innom en haug av butikker og truffet

Turforslag fra OpplevEvje

Store Våkås

Store Våkås er ein liten ås på veg mot Hannåsfeltet i Hornnes. Åsen er kort og lett å gå til. Løypa er ypparleg for ein

Klevestøknutten – Hornnes

Klevestøknutten er ein ås (529 moh.) mellom Masi og Furustovheia i Hornnes. Det går merka turløype frå Hornnes barneskule til Masi. Derfrå følger du sti mot Furustovhei for å kome

Vasslandshei – Abusdal

Ein tur opp på Vasslandshei (437 moh.) ved Vasslandstjørna på Abusdal er bare ein svipptur på kanskje ein halv time. Men du og du for

Matkronvegen – Bjørndalen

Matkronvegen tek til frå Fv-42 ved Bjørndalsvatnet, på heia heilt vest i Hornnes. Frå parkeringsplassen ved vatnet kan du sykle nordover rundt 10 km på

Haugenloftet – Bygland

Haugenloftet, eller Haugeburet som det vel kallast lokalt i Bygland, vart bygd i 1217/1218, på garden Nordre Haugen (gnr. 30 bnr. 4) i Åraksbø i Bygland. Loftet er den

Skogsbilvegen Klepp – Bjorå

Skogsbilvegen mellom Klepp og Bjorå i Evje blei bygd sist på 1960-talet. Han går frå Klepp nordover langs austsida av Otra forbi Landsverkkilen til Bjorå. Lengda er rundt 3,85 km. Det

Mest lest siste 7 dager

Arrangementer

     

    Hei. Lurer du på noe?

    Send
    ei melding, så hører du fra oss!

    X