Gautestad Hyttefelt – fantastiske omgivelser!

Harald Aas på Nipelivarden 10. oktober 2018. Foto: Geir Daasvatn

Harald Aas i sitt rike. Gautestad Hyttefelt 10. oktober 2018. Foto: Geir Daasvatn

Gautestad Hyttefelt – fantastiske omgivelser!

Vi er heldige i vårt lille apparat. Selv om vi til tider holder på å jobbe oss i hjel, er alt verdt det når vi kommer ut sammen med kundene våre. Vi har denne gangen tatt et stort sprang fra dametøy og leker i sentrum, til fantastiske omgivelser på Gautestad sammen med Harald Aas. Harald har bestilt oppføring i bedriftsoversikten vår.

Gautestad ved Høvringsvatn

For de som ikke er lokalkjente, ligger Gautestad Hyttefelt flott plassert ca 620 meter over havet, halvannen mil fra Evje sentrum, om lag åtte mil fra Kristiansand. Det er ett av de største og eldste hyttefelt i Evje og Hornnes, i helt fantastiske omgivelser.

Artikkelen fortsetter under bildet

Gautestad Hyttefelt har en fantastisk beliggenhet høyt oppe over Høvringsvatnet. Foto: Geir Daasvatn

Det er mange nydelige tomter og etablerte hytter med høy standard knyttet til vei, strøm og kloakk. Flere av tomtene har panoramautsikt ut over Høvringsvatnet og fjellene rundt, de ligger luftig til, og det er kort avstand til ski- og turløyper som knytter sammen feltet med langrennsanlegget på Høgås. Gautestad tilbyr ro og naturopplevelser, både sommer og vinter. Det er opparbeidet flott turområde i vakre omgivelser, og det er kort til kommunegrensene mot Froland og Bygland. Du kan lese mer på hjemmesiden til Gautestad Hyttefelt. Hyttefeltet har også en egen Facebookside.

Gikk i land i 2015

Mange hestekrefter trengs for å få gjort en god jobb! Harald på Gautestad 10. oktober 2018. Foto: Geir Daasvatn

Harald har tidligere hatt eget entreprenørfirma og jobbet flere år i Nordsjøen. Det endret seg i 2015, da han bestemte seg for å investere i og sette opp basen sin på Gautestad og gjøre hytteservice til sitt levebrød. Her har han bygget eget driftsbygg, verksted, garasje og tilrettelagt for drift av firmaet i umiddelbar nærhet til kundene sine. Det å jobbe på Gautestad er dog ikke noe nytt for den driftige karen fra Flatebygd. Bestefaren begynte med hytter på 1960-tallet, og Harald har tråkket rundt i området i mange av sine leveår.

– Jeg er veldig opptatt av å opptre ryddig og profesjonelt, forteller han. Arbeidet vi utfører skal være nøyaktig og av best mulig kvalitet for våre kunder. En annen ting som er veldig viktig for meg, er at arbeidet ikke skal gjøre for store inngrep i naturen. Det har mye å bety at det ser fint ut i området, og at det er naturlige omgivelser.

Arbeidet skifter med årstidene

Vi blir jo litt nysgjerrige på hvordan arbeidsdagene til Harald ser ut i de forskjellige sesongene. Han forteller at vår og sommer driver han med vedlikehold av veier og bygg. Han tar også småjobber for de ulike hytteeierne. Det kan være mindre påbygg, restaureringer eller annet vedlikehold og serviceoppdrag for de som bruker området. Han driver for seg selv, så det går også en del tid til administrative oppgaver som følger med det å ha ansvaret for en bedrift.

– Snørike vintre betyr ekstremt mye jobb. Veinettet i hyttefeltet strekker seg over flere titalls kilometer alt i alt, og består av flere stikkveier i ulike retninger. Det går mange timer for å rekke over alt, og gjøre det fremkommelig for alle som skal besøke Evje og hyttene sine. Når det er de verste snøfallene, går det fort 12-15 timer før jeg får tid til en hvil og må på igjen. Det blir veldig lite helgefri om vinteren. Det er da det er på det travleste, med mye folk og stor aktivitet. Men det er verdt det, smiler han.

Høystandard infrastruktur

Veinettet i hyttefeltet holder en imponerende høy standard. Foto: Geir Daasvatn

Harald har også avtaler med mange av hytteeierne om brøyting av tun og innkjørsler. Etter å ha vært litt rundt i området kan vi trygt si at det er ikke et lite område som skal dekkes og vedlikeholdes. Det er en imponerende infrastruktur som virker å være av en meget høy standard.

– Jeg er ikke flau for å si at infrastrukturen er god. Men god standard på den er veldig viktig for at det skal være et attraktivt hyttefelt. Jeg har investert mye i dette, og har også tilrettelagt slik at vi har tilgang på alt av stein, grus og masse ikke langt fra feltet.

Foruten serviceoppdrag for Gautestad Hyttefelt legger Harald også til rette og utvikler tomter for salg. Det er flere tomter under arbeid, og stor aktivitet av lokale entreprenører og fagfolk når vi er der. Ønsker du ferdig nøkkelklar hytte på Gautestad, fikser han det også. Han røper noen spennende planer for oss utsendte fra OpplevEvje. Men dette kommer vi tilbake med mer om når tiden er inne for det.

Vi er heldige!

Praktisk talt stumme av beundring over hva vi har vært vitne til, pakker vi ned drona og skrivesakene for denne gangen. Vi vil komme tilbake med flere saker, bilder og video fra Gautestad i tiden fremover. Den første saken blir selve bedriftsoppføringen. Den kan du lese på OpplevEvje.no  i løpet av rimelig kort tid.

Det er fantastisk mye variert og gøy som foregår i Evje og Hornnes kommune! Vi er heldige!

Forsommerkveld ved Høvringsvatn. Foto: Geir Daasvatn

Gautestad Hyttefelt – fantastiske omgivelser!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Birkelandsfossen

Birkelandsfossen er ein foss i Otra, rett nord for Evje sentrum. Fallhøgda er 7 meter. Skrive av Geir Daasvatn Ved fossen er det restar etter svære fløtingsmurar og ruinar

Jernbanebruene på Moisund

Då Setesdalsbanen kom fram til Moi i Hornnes i 1895, måtte det byggast to små bruer over Storebekk ved Moikilen og Hannåsbekken ved Hannåskilen. Skrive

Rygnestad turløype

Det går ein merka turstig frå Rygnestadtunet gjennom nydeleg kulturlandskap og mystisk skogsterreng. Det er ein kort og lett tur på bare 2,5 km/30 min.

Kjuklingheia – Høgås

Kjuklingheia er ein ås mellom søre enden av Lisle Stangevatn og Store Stangevatn, på heia rett aust for Høgås skianlegg mellom Flatebygd og Gautestad i Evje. Det er merka sommarløype til toppen frå Høgås skianlegg. Det

Vatnedalen – Bykle

Det går veg inn til Vatnedalsdammane frå Riksveg 9 ved Berdalsbru i Bykle. Frå damanlegget går det anleggsveg (grusveg, stengt med bom) vestover, på sørsida

Mest lest siste 7 dager