Fotballbanen: Topp laginnsats!

Gunnar Dyrland har svinget ei snøskuffe noen ganger før! Foto: Geir Daasvatn
Med stort pågangsmot og en kraftinnsats fra mange blei halve EHbanen brøyta for hånd mandag kveld.

Det var styremedlem og sportslig leder i fotballgruppa i Otra IL, Svein Birkeland, som hadde invitert fotballspillere og foresatte til en liten brøytedugnad. Mildværet og regnet de siste dagene har gjort at mye snø er smeltet bort. Nå fikk «brøytemannskapene» vekk det siste lille snø- og slapslaget. Det ligger bare et tynt islag igjen. Med litt hjelp av høyere temperaturer de neste dagene, noen skuffer med salt og kanskje et glimt av sol, vil et innbydende grønt kunstgressdekke muligens være klart til bruk alt etter vinterferien. Ihvertfall på halvparten av den svære banen.

Hele 35–40 personer, fra barn på 3–4 år opp til Gunnar Dyrland (bildet) på over de 70, fulgte oppfordringen fra Svein og blei med på dugnaden. Banemester Geir hadde spådd at det ville komme kanskje 10 stk. Svein sjøl håpet på 20. Med nesten dobbelt så mange i aksjon, gikk arbeidet unna med liv og lyst. Halve banen var måket alt etter en drøy times tid. En mektig imponert banemester takket alle de innsatsvillige brøyterene for innsatsen.

Det har nok skjedd tidligere vintre også, at EHbanen har vært klar til bruk mot slutten av februar. Men da har det vært som følge av brøyting med tungt utstyr. Nå var islaget for mykt til å kjøre utpå med en svær traktor og snøfres eller skuffe. Desto gøyere var det å få til det samme flotte resultatet med håndmakt. Det meste går greit når man løfter i flokk!

– Evje & Hornnes er jo ei dugnadsbygd, og igjen ble det vist på en nydelig måte, var den treffende kommentaren fra fotballgrupppas mann Svein Birkeland før alle gikk slitne med glade hjem hver til sitt.

Bare litt is ligger igjen etter alle de ivrige brøyterene. Det ordner sola de neste dagene. Foto: Geir Daasvatn

Fotballbanen: Topp laginnsats!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

«Gamle» Breistøl – Hornnes

Breistøl er ein tidlegare støyl og ein gamal husmannsplass under bruket Der inne, vest i Nedre Kjetså – Neregarden på Kjetså i Hornnes. Han ligg inn ein skogsbilveg på sørsida av Fylkesveg 42 noko før du

Ørnefjell turløype

Ørnefjell er en liten ås rett nord for Fylkesveg 42 (Arendalsvegen), mellom Evje sentrum og Galteland. Ørnefjell turløype tar til ved Oddeskogen barnehage nær Oddeskogen boligfelt i Evje.

Loftet på Nomeland, Der oppe

Loftet er eit eldgamalt «lopt» på gardsbruket Der oppe (bnr. 5) på Nomeland i Hylestad. Det ligg rett ved Riksveg 9, og er lett å

Rygnestad turløype

Det går ein merka turstig frå Rygnestadtunet gjennom nydeleg kulturlandskap og mystisk skogsterreng. Det er ein kort og lett tur på bare 2,5 km/30 min.

Kjetevatn – Vegusdal

Kjetevatn er eit vatn på heia (315 moh.) nord for Hovlandsdalen i Vegusdal, på grensa mellom Evje og Hornnes og Birkenes.  Det går skogsbilveg (bomveg) inn til Kjetevatn og

Mest lest siste 7 dager