Dølen i 100!

Det går i hundre og er heilt vilt på Dølen Hotel også. Ikke bare denne helgen; det har gått i ett siden tidlig på sommeren, smiler innehaverene Else Haugland og Øyvind Olsen.

Nå skulle vi egentlig hatt en oppsummering av gallamiddagen som var til hundreårsjubileet i september. Men det har jo skjedd så mye i det siste, at det blir en litt kortere versjon enn først planlagt. Dølen har vært i hundre hele høsten, med et vell av konserter på deres Kulturscene.

Selve jubileumsfesten var et fantastisk arrangement, ledet av konferansier Styrk Fjærtoft Trondsen. Det var mye flotte taler og fascinerende historier om reisen som Dølen har vært en del av. Det var en helt utrolig god stemning, mat i ypperste verdensklasse og musikk som man nesten ikke trodde var mulig å få til på Evje. Dette var rett og slett litt stort å få lov å være en del av.

Noe av det vi husker best fra kvelden, var da Else fortalte litt om reisen frem til å bli eier av Dølen Hotel.

–  Jeg var 17 år da jeg hadde mitt første møte med Dølen. Da fikk jeg sommerjobb, og jobbet etter det egentlig på Dølen frem til jeg var tobarnsmor og i 20-årene. Så gikk jeg over til bank og finans.

 – Du er blitt hotelleier, Olsen!

– Du er blitt hotelleier, Olsen! Foto: Geir Daasvatn

Øyvind var kokk på Color Line og Else jobbet fortsatt i finans da de begynte å snakke om å eie Dølen Hotel. Else fortalte om lange dager med mange gode argumenter, for å få med seg Øyvind på at dette kunne være en god ide og noe gøy de kunne gjøre sammen. Han myknet opp litt etter hvert, men skepsisen var i aller høyeste grad til stede.

Den dagen de faktisk fikk tilslag på budet sitt, ja da var Øyvind på jobb på sjøen uten mobildekning. Else prøvde å få tak i den nye hotelleieren for å for å fortelle de gode nyhetene. Det var ikke bare enkelt, men da hun endelig fikk tak i ham foregikk samtalen noe slik:

– Vi er blitt hotelleiere, Olsen!!!….pip pip pip, etter mange forsøk på å få tak  i ham var reaksjonen på beskjeden at han la på telefonen med ei gang.

Da Øyvind tok sine første steg inn på Dølen, fikk han nærmest panikkanfall da han så hva de hadde gjort. Det var en fantastisk historie, og latteren runget i salen mens Else fortalte. Etterfulgt av vittige kommentarer fra konferansieren, var det mange som hadde vondt i magemusklene etter denne sekvensen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Velfortjente blomster til Else, som nå bringer de stolte hotelltradisjonene videre sammen med sin Øyvind. Foto: Geir Daasvatn

 Avslutt Heilt vilt på Evje med oktoberfest på Dølen

Så kunne vi fortalt mye mer fra kvelden. Men vi velger heller å sette fokus på det som skjer i dag. Da vi snakket med Else fredag ettermiddag var det travelt:

– Det går i et i restauranten og vi har egentlig mye folk som har kommet tilreisende til Evje kun for å handle, spise og kose seg, det er jo veldig moro.

Det er mye som skal forberedes til begivenheten i kveld  lørdag 3. oktober. Da kan du nemlig avslutte helgen med å være med på den tradisjonsrike Oktoberfesten på Dølen.

– Vi klarer nok å få presset inn et par gjester til på middagen. Men nå er vi nær full kapasitet, så det blir enda en festaften på Dølen, forteller den sympatiske hotelleieren.

Vi gratulerer Else og Øyvind sammen med deres ansatte med hundreårsjubileet, og takker for flotte opplevelser. Så vil vi gratulere med en heilt vill helg, og håper den avsluttes med et brak i kveld!

Hjemmesiden til Dølen Hotel

Dølen i 100!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Ingvard Østerhus og Roy Frimanslund på jubileumsfesten 6. mars 2023. Foto.

Heider til Ingvard Østerhus

Ingvard Østerhus (89) på Evje har motteke Pensjonistforbundet sitt heidersbevis for innsatsen sin gjennom mange år i Evje og Hornnes pensjonistforening. Tildelinga fann stad då Pensjonistforeninga feira

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Fånekleiva i Bygland

Fånekleiva ligg mindre enn ein halv times køyretur nordover frå Evje sentrum. På sykkel bruker du litt lenger tid, men får ei endå vakrare naturoppleving

Kvålsnapen – Bygland

Kvålsnapen i Bygland er det bratte og litt blankskurte fjellet som stig opp bak Haugå- og Kvåle-gardane, rett nord for Bygland sentrum. Fjellet er eit

Rjukanfossen – Tovdal

Rjukanfossen er den største fossen i Tovdalselva. Fallhøgda er 45 meter. Han ligg ca 3 kilometer nord for Dale i Tovdal i Åmli, heilt sør i Årdalen naturreservat. Skrive av

Hisdalsheii – Hornnes

Hisdalsheii er eit fjell (485 moh.) rett sør for Bjørndalsvatnet og vest for Kosvatn heilt vest i Evje og Hornnes. Hisdalsheii var ein av toppane

Landeeika i Grendi

Landeeika er eit eldgamalt, kanskje 1000 år gamalt, tre i Grendi i Bygland. Det veks like attmed riksveg 9, eit par hundre meter sør for

Store Våkås

Store Våkås er ein liten ås på veg mot Hannåsfeltet i Hornnes. Åsen er kort og lett å gå til. Løypa er ypparleg for ein

Mest lest siste 7 dager