Det har vært en ellevill helg på Evje. Evjedagene ble braksuksess!

Det var mange som ville innom Norli Evje da Kystmat-gjengen besøkte butikken tidligere i sommer. Foto: Leif Jørgen Versland
Man kunne merke det lå noe i lufta. Vi har delt og promotert mye fra Evjedagene, og hatt enormt med rekkevidde og lesere de siste ukene. Det er skikkelig gøy når det skjer noe som så mange står sammen om.

Det ble invitert til fire dagers handelsfest, og for en fest det ble!

Det vrimlet av mennesker og biler gjennom hele helgen. Det var i perioder kø nesten gjennom hele sentrum, og det var mennesker stort sett over alt. Foruten om å suse rundt i sentrum og ta inn over oss alt som skjedde, har vi også fått snakket med noen av de ivrige menneskene som jobber i butikkene i bygda.

Vi var innom Unni på Stylt mens de sto og hadde trekning av premiene fra 5-shoppers. Verdien på det de hadde fått inn tilsvarte lokal handel for 50.000 kroner. Vi kan nok sette flere nuller bak den på hva som ble omsatt for totalt, for det var spinn vilt hele helgen. Unni var som vanlig i sitt ess, og knitret nærmest av begeistring.

Unni smilte om kapp med sola! Foto: Geir Daasvatn

– Altså, det har vært så vilt at det er nesten vanskelig å beskrive, sprudler den blide butikkeieren. Hun viser oss veien inn til det som før helgen var et rimelig fullt lager. Nå er det snaut en bluse eller bukse igjen. Vi hadde mye varer og ville innby til fest, men hadde nesten ikke tørt å håpe på så mye folk.

Både nyheter og salgsvarer har flydd ut dørene på Stylt, som på torsdag hadde sin beste omsetning for én dag noensinne. Dette må jo love bra for sommeren på Evje!

Sjefen sjøl for handelstanden, Else Haugland, rakk vi også innom en kjapp tur. Hun var rimelig varm rundt ørene hun også, etter det hun beskriver som en ellevill helg på Dølen Hotel. Som vi formidlet på fredag, var restauranten smekkfull. Det var 64 gjester som var så heldige å få servert noen av Dølen sine fantastiske retter! Har du ikke vært på Dølen og spist? Da anbefaler vi en tur der; det er mat i ypperste verdensklasse! Moroa på hotellet fortsatte med en travel lørdag, både med overnatting og spisegjester. Da kvelden kom ble det også rimelig hektisk å være bartender for den allsidige hotelldirektøren. Søndag var det på an igjen. Det var smekkfullt, og de ansatte måtte løpe som gale for å rekke over alle som ville spise.

De blide damene på Fargerike melder også om masse besøk og knallgod stemning i butikken. Stemningen er jo ikke vanskelig å forklare for oss som har litt kjennskap til betjeningen. Det går ikke an å være sur her inne. På toppen av en knallgod vår og forsommer, er det gledelig at også Nadia og Olaug kan melde om vekst i forhold til tidligere Evjedager.

Det er utrolig gøy å observere når slike engasjerte og dedikerte mennesker nesten mister munn og mæle. Evje overasker stadig, og virker å bli et utrolig populært besøksmål denne sommeren.

Marte K. Meland og Elin Engesland på Elma. Foto: Geir Daasvatn (arkivfoto)

Vi rakk også få noen innspill fra et av de nyeste tilskuddene til varehandel i sentrum, nemlig damene litt lengre nord: Nærmere bestemt Elma. Her er det ikke noen tall å sammenligne med. Men når vi spør Elin om en liten oppdatering melder hun følgende:

– Vi er kjempefornøyd med årets Evjedager, det ble en fire dagers lang fest! Vi kan ikke sammenligne med i fjor, men er kjempefornøyde med salget disse dagene. Vi har solgt utrolig bra fra alle avdelingene, så her har det blitt nytt antrekk på mange damer, herrer og barn melder hun strålende fornøyd. Dette var rett og slett kjempegøy!

Etter handel kommer sosialt og kos

Jannik Aadal (t.h.) på Aases melder også om mye folk nærmest hele lørdagen.

– Det var mye folk innom for en kald avslapning mellom handlerundene. Det strømmet til folk hele tiden. Kvelden ble også en kjempesuksess. Det var dessverre smekk fult rimelig tidlig og vi måtte stoppe en del fra å komme inn.

Det er gledelig at det er fulle arrangementer og uteplasser. Det er også utrolig bra at vi har dyktige drivere som tar smittevern på alvor, og overholder reglene på en ryddig måte. Vi vet at det er begrensinger og en noe spesiell situasjon. Så neste gang gjelder det å være litt tidligere ute. Det er jo et luksusproblem når det fylles opp til maksgrensen, men viktig at det overholdes.

Vi har også hatt en prat med damene på Norli. Men her skjedde det rett og slett så mye spennende, at det må du nesten lese om i en helt egen sak.

Vi vil gratulere alle som har jobbet så hardt for å invitere til fest. Det er utrolig moro når vi i OpplevEvje får meldinger fra Kvinesdal og Kristiansand fra folk som har vært på Evje for å lette lommeboken sin, og hatt en fantastisk opplevelse.

Takk for DITT bidrag til å gjøre Evje til et spesielt sted for handel og opplevelser!

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

Det har vært en ellevill helg på Evje. Evjedagene ble braksuksess!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Rygnestadtunet – Valle

Om du er på ferie i Evje-området, og har tilhald til dømes på ein av dei fine campingplassane i nedre Setesdal, eller kanskje på ærverdige

Kjuklingheia – Høgås

Kjuklingheia er ein ås mellom søre enden av Lisle Stangevatn og Store Stangevatn, på heia rett aust for Høgås skianlegg mellom Flatebygd og Gautestad i Evje. Det er merka sommarløype til toppen frå Høgås skianlegg. Det

Matkronvegen – Bjørndalen

Matkronvegen tek til frå Fv-42 ved Bjørndalsvatnet, på heia heilt vest i Hornnes. Frå parkeringsplassen ved vatnet kan du sykle nordover rundt 10 km på

Kleveknuten – Hannås

Kleveknuten, eller Klevekrullen, er en liten men lett kjennelig fjelltopp, 292 moh., rett vest for Riksveg 9 ved Hannås nord for Moisund i Evje og Hornnes kommune. Skrevet

Furuly friluftspark

Nesten midt i Evje sentrum ligger den vakre Furuly friluftspark og bare venter på ditt besøk! Skrevet av Geir Daasvatn Furuly friluftsområde er et stort

Mest lest siste 7 dager