Det ble en rimelig ellevill påske på Evje

Tommelen opp for en bra påskehandel, tross alt. Takk til alle handlende som var kjempeflinke til å ta alle nødvendige smittevernhensyn. F.v. Heidi Ose Madsen, Maya Madsen Tjølsen, Anne Grethe Ose og Tuva Kvitne. Alle på Spisekroken. Foto: Geir Daasvatn
Alle som har bodd eller besøkt bygda en stund, vet at noen av de travleste dagene på Evje hvert år er i påsken. Da vrimler det av biler på Riksvei 9 på vei oppover Setesdal, og hyttene og campingplassene fylles opp denne høytiden. Påsken i fjor ble som vi husker rett og slett avlyst. Med de mange restriksjoner og råd som har vært, var mange svært spente på årets påske på Evje.

Selv om det var usikkerhet blant butikkene, satte de aller fleste opp bestillingene og gjorde seg klare til folkefest. Selv hadde vi gleden av å sirkulere litt rundt i sentrum disse dagene. Vi snakket med flere butikkeiere, hyttefolk og gjennomreisende.

Stille palmehelg

Palmehelgen kom, og de aller fleste fikk seg nok en liten overraskelse. Mange av de vi forventet skulle fylle butikkene uteble denne helgen. Noen ble usikre på hva vi hadde i vente. Andre mente det var tidlig enda, og at folkene ville komme. For mange var det en bedre helg enn vanlig helg. Men den store handelsfesten ble det ikke noe av. Vi snakket med besøkende som nesten hadde dårlig samvittighet for at de hadde glemt noe hjemme og måtte handle på Evje. Så vi forsto ganske kjapt at dette var en sammensatt problemstilling. Vi snakket også med noen som driver butikk i Kristiansand, men har hytte på Evje. De hadde hatt unormalt gode dager rett før påskeferien satte i gang. Så mange hørte nok på anbefalingen fra regjeringen, og tok handelen i egen hjemkommune før de tok turen oppover dalen.

Bra og trygg aktivitet resten av påsken

Sakte men sikkert økte aktiviteten i sentrum, i turløypene og på veiene. Når vi er rundt og spør nå etter påske, er de aller fleste i butikkene veldig fornøyde med påskehandelen og besøket – tross alt.

Det er ikke mulig å komme unna spenningen og usikkerheten knyttet til dette verdenskjente viruset som har forandret hverdagen vår. Det som var gledelig, var hvordan både fastboende og besøkende var veldig bevisste og gjorde det de kunne for å unngå noen hendelse på Evje. Det er et litt spesielt syn å se så mange med munnbind på lille Evje. Men det virker foreløpig som det har gått veldig greit med tanke på utbrudd og smitte. 

Nå må vi stå løpet ut og ikke slakke av på den gode innsatsen de siste månedene!

Vi krysser fingrene for at dette fortsetter, og at vi snart kan begynne å se fremover mot en litt mer normal hverdag. På samme tid er det viktig å minne oss selv på at de aller fleste av oss i kommunen har vært svært heldige, i forhold til mange andre steder hvor både skoler og butikker har måtte holde stengt i ukesvis. Vi må ikke slippe opp riktig enda, men legge ned den siste innsatsen som kreves for å komme i mål og leve litt mer normalt.

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

Det ble en rimelig ellevill påske på Evje

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Heilt Vilt på Evje 7.–9. oktober!

Det blir Heilt Vilt på Evje denne høsten også. Evje Handel og Serviceforening bestemte på medlemsmøte onsdag kveld at arbeidet med å gjennomføre Heilt Vilt på

Turforslag fra OpplevEvje

Ørnefjell turløype

Ørnefjell er en liten ås rett nord for Fylkesveg 42 (Arendalsvegen), mellom Evje sentrum og Galteland. Ørnefjell turløype tar til ved Oddeskogen barnehage nær Oddeskogen boligfelt i Evje.

Rygnestad turløype

Det går ein merka turstig frå Rygnestadtunet gjennom nydeleg kulturlandskap og mystisk skogsterreng. Det er ein kort og lett tur på bare 2,5 km/30 min.

Kjetevatn – Vegusdal

Kjetevatn er eit vatn på heia (315 moh.) nord for Hovlandsdalen i Vegusdal, på grensa mellom Evje og Hornnes og Birkenes.  Det går skogsbilveg (bomveg) inn til Kjetevatn og

Horgeknipen turløype

Horgeknipen turløype ved Byglandsfjord tar til fra Senum helt nord i Hornnes, og og ender på toppen av Horgeknipen på grensen mellom Evje og Hornnes

Volefossen

Volefossen er ein foss i Otra i Evje og Hornnes kommune, litt sør for Syrtveitsfossen. Fallhøgda er ca 3 meter. Volefossen er ein vakker foss når det er litt vatn

Gruvearbeidarvegen

Gruvearbeidarvegen er den vegen arbeidarane ved Flåt nikkelgruve brukte å gå for å kome frå bustadane sine i Ånelandsbygda, Åneland og Haugen, til arbeidsplassane sine ved gruva.

Mest lest siste 7 dager

     

    Hei. Lurer du på noe?

    Send
    ei melding, så hører du fra oss!