Daniel Tickner – grave- og brøytefirma i Flatebygd

Daniel Tickner i Flatebygd 2. mars 2018. Foto: Geir Daasvatn

I det stille har Daniel Tickner (38) bygd opp enkeltmannsforetaket sitt i Flatebygd til et stort grave- og brøytefirma. Maskin- og bilparken består nå av flere traktorer, to gravemaskiner, en dumper og en firmabil. Daniel har vært og gjort grunnarbeid på det meste som er av tomter i Flatebygd.

Om vinteren går størstedelen av arbeidstida med til ulike brøyteoppdrag. Resten av året består arbeidsdagene stort sett av graveoppdrag og grunnarbeid av forskjellige slag. Daniel selv er daglig leder i firmaet. Morten Skaiå er tilsatt som maskinfører. Morten har fagbrev og har mange års erfaring innen yrket. Daniel selv holder også på med å ta fagbrevet, og regner med å ha det i hånda til sommeren. I tillegg er Jan Thomas Flåt tilsatt som lærling.

– Vi har mest jobber etter henvendelser fra private. Men vi tar også på oss oppdrag for kommunen eller andre offentlige instanser, forteller Daniel når vi besøker ham i Flatebygd for å få vite litt mer om virksomheten hans. Vi driver med drenering, legging av vann- og kloakkledninger, planerer tomter og tar ellers på oss de fleste typer grunnarbeid. Grøfting, planering av tun, hageplanering og bygging av småveier er også noe vi har jobbet mye med.

Vannledningen til Flatebygd

Når vi spør Daniel litt om hva han har holdt på med i det siste, nevner han vannledningen til Flatebygd som blei ferdig for ikke så fryktelig lenge siden, og alt arbeidet som ble gjort i den forbindelse for endelig å få stabil og god vannforsyning til bygda. Vi skjønner ellers på ham at han må ha vært og gravd på de aller fleste tomtene i Flatebygd.

Annonse

– Vi har fokus på å levere god kvalitet på arbeidet vi utfører, for å sikre at kunden er fornøyd, understreker Daniel. Vi strekker oss langt for å imøtekomme kundenes ønsker og behov, og er så fleksible vi kan for å få ting til.

I tillegg til grave- og brøytearbeidet kan Daniel Tickner skaffe både jord, grus og annen masse. Han har også en god dialog med lokale rørleggere og snekkere, som kan bidra i arbeidet etter avtale.

Utvider gjerne virksomheten

– De aller fleste oppdragene våre har vært fra Evje kirke og oppover mot Flatebygd og Gautestad. Men vi er også litt nede på Evje, og har lyst til å se om vi kan få noen flere jobber oppover mot Byglandsfjord, avslutter Daniel før vi tar ham i hånda og takker pent for at vi fikk komme til Flatebygd og få vite litt mer om den fine bedriften som før var nesten ukjent for oss.

Daniel har restaurert den gamle matsalen til Flåt-gruva omtrent fra topp til tå. I kjelleren er det innredet et lite verksted for firmaet, og et tøft spiserom for den lille men solide arbeidsstokken. På sikt lurer han på å sette opp en større garasje til maskinene, og for å få en plass innendørs hvor han kan stelle på utstyret om vinteren. Det er ikke så enkelt å få fikset på snøfresen i stiv kuling og 15 minus.

Det var veldig moro å besøke Daniel og resten av gjengen i Flatebygd for aller første gang!

Firmaet på Setesdalswiki

Daglig leder Daniel Tickner (t.v.) og lærling Jan Thomas Flåt foran den svære maskinparken. Foto: Geir Daasvatn

 

 

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

Daniel Tickner – grave- og brøytefirma i Flatebygd

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

OpplevEvje-stolen på plass!

OpplevEvje-stolen er rekordtidlig på plass ved Infosenteret i Evje sentrum i år. Det er bygg- og anleggsteknikklinja ved Setesdal vidaregåande skule, avdeling Hornnes som har

Turforslag fra OpplevEvje

Ørnefjell turløype

Ørnefjell er en liten ås rett nord for Fylkesveg 42 (Arendalsvegen), mellom Evje sentrum og Galteland. Ørnefjell turløype tar til ved Oddeskogen barnehage nær Oddeskogen boligfelt i Evje.

Birkelandsfossen

Birkelandsfossen er ein foss i Otra, rett nord for Evje sentrum. Fallhøgda er 7 meter. Skrive av Geir Daasvatn Ved fossen er det restar etter svære fløtingsmurar og ruinar

Juvvannsvegen – Skranevatn

På heia på veg mot Abusland i Hornnes kan du ta ein fin sykkeltur på Juvvannsvegen til idylliske Skranevatn. Langs vegen ligg den vakkert restaurerte

Skaret – Rosselandseika

Ein nydeleg tur nær Evje sentrum kan gå frå Evje stadion gjennom skyte- og øvingsfeltet til Rosselandseika og ruinane etter den for lengst fråflytta Skaret-garden

Hornnestangen

Hornnestangen er ei nydelig og veldig populær badestrand ved Breiflå, i tilknytning til Hornnes Camping. Hjemmesiden til Hornnes Camping Sjekk badetemperaturen på Hornnestangen på Badetassen.no

Skardefjell

Skardefjell, på Birkeland på østsida av Otra, er en kort tur på bare noen hundre meter. Men innsatsen blir belønnet med en nydelig utsikt utover

Mest lest siste 7 dager

Arrangementer

     

    Hei. Lurer du på noe?

    Send
    ei melding, så hører du fra oss!

    X