Besøksrekord i Mineralparken!

Rekordbesøk i Mineralparken i uka som gikk. Foto: Geir Daasvatn
Det var torsdag denne uken det ble skrevet historie nede i Mineralparken på Hornnes. Aldri før har så mange tatt turen til familieparken!

Klokken hadde ikke blitt 11 på formiddagen før Vegard Hansson var på telefonen, og lurte på om vi kunne komme ned og forevige øyeblikket. Det ville vi gjerne, og for et skue vi ble vitne til! Ikke bare var parkeringen utenfor parken full. Vegard hadde fått tilgang til området til Indre Agder Transport som ligger i Hornneskrysset, men også her var det fullt av biler med folk som skulle besøke den populære parken. Til slutt endte det opp med at de besøkende også kunne parkere ved saga på Hornnes. Det var helt utrolig å gå gang- og sykkelstien ned mot parken, og se alle bilene som hadde funnet veien.

Alle ledige parkeringsplasser i nærheten var fyllt opp av biler! Foto: Geir Daasvatn

Et par ord med sjefen i forbifarten

Vegard var selvsagt travelt opptatt med å få logistikken på plass, og å sørge for at kundene fikk et trivelig besøk i Evje & Hornnes. Han fikk såvidt til et par ord med oss i folkemylderet.

– Vi visste denne dagen ville bli stor, men dette er jo helt vilt! Vi har stor økning i online booking, og får da et forhåndsvarsel på hva vi kan vente oss. Vi hadde mye bestillinger til i dag, samtidig som både campingen og alle overnattingsmulighetene i selve parken var smekk fulle.

God plass sikret avstandskravene

Klatreskogen var populær! Foto: Geir Daasvatn

Det er heldigvis en stor park med mange varierte aktiviteter vi snakker om. Så selv om Vegard anslo hele 1 500 mennesker på besøk i løpet av dagen, og rekordbesøk, var det fortsatt rikelig med plass og greit å holde avstand. Det var fascinerende å betrakte alle menneskene som har funnet veien til bygda. Stranda var full, det satt mennesker i grupper over alt på plenen, det vrimlet på vannet av folk som padlet eller var i båt og Klatreskogen er jo et kapittel for seg selv. Det gikk en jevn strøm med mennesker i løypene, og i zip-linen suste det mennesker på kryss og tvers gjennom hele besøket vårt.

– Det er faktisk slik at i dag har vi ikke ledig plass i Klatreskogen før kl 17.00. Den nye nettparken er smekkfull og der har vi dessverre ikke mulighet til å få alle igjennom i dag. Nettparken har blitt en kjempesuksess og det er jevn strøm med besøkende hver eneste dag, smilte parkeieren.

Vi har tidligere omtalt at det går mot rekordsommer i Mineralparken. Den saken kan du lese mer om her. Vil du bare vite mer om Mineralparken,  har vi også omtalt den i vår egen korte presentasjon sammen med andre populære attraksjoner i bygda.

Vi rakk faktisk en aldri så liten prat med noen av de ansatte på Mineralparken i folkevrimmelen. Men det kommer vi tilbake til i en egen sak i løpet av helga.

Fortsett dugnaden!

Det er utrolig gøy å se aktiviteten som er i bygda vår nå. Så håper vi – og ber innstendig om – at folk er bevisste og fortsatt har fokus på smittevernstiltakene slik at vi unngår noen uønskede hendelser. Da kan vi trygt fryde oss videre over den supre sommeren 2020 i Evje & Hornnes.

Mineralparken 16. juli 2020. Foto: Leif Jørgen Versland

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

Besøksrekord i Mineralparken!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Rysstad Turpark

Rysstad Turpark er ei idyllisk turløype i skogsområdet like sør for Rysstad sentrum. Frå parkeringsplass går stigen oppover Baklian. Undervegs passerer du eit gamalt kvernhus.

Skogsbilvegen Klepp – Bjorå

Skogsbilvegen mellom Klepp og Bjorå i Evje blei bygd sist på 1960-talet. Han går frå Klepp nordover langs austsida av Otra forbi Landsverkkilen til Bjorå. Lengda er rundt 3,85 km. Det

Evje natursti

Evje natursti starter ved Oddeskogen barnehage, og går på fin sti gjennom stille skogsterreng lett oppover til Odde gård. Det er grei parkeringsplass der løypa

Årdalsvegen – Bygland

Årdalsvegen er ein privat skogsbilveg – ein god grusveg – som går frå Haugetveit i Åraksbø om lag 10 kilometer austover forbi Heimre Grunnevatn og Austre Grunnevatn i Bygland austhei til Tovdalselva i Årdalen. Skrive

Skjerkevegen – Uleberg

Skjerkevegen er ein 10 km lang gards- og skogsbilveg på Uleberg i Dåsvannsdalen i Hornnes. Han vart bygd i 1973. Vegen passar ypparleg for ein heietur på

Røysland gravfelt – Straume

Røysland gravfelt ligg på Røysland heilt sør på Straume i Hylestad i Valle. Feltet ligg langs Birkelandsvegen, rett sør for Åraksøyne. Det er registrert minst 19 røyser i feltet. Det er både

Mest lest siste 7 dager