Besøksrekord i Mineralparken!

Rekordbesøk i Mineralparken i uka som gikk. Foto: Geir Daasvatn
Det var torsdag denne uken det ble skrevet historie nede i Mineralparken på Hornnes. Aldri før har så mange tatt turen til familieparken!

Klokken hadde ikke blitt 11 på formiddagen før Vegard Hansson var på telefonen, og lurte på om vi kunne komme ned og forevige øyeblikket. Det ville vi gjerne, og for et skue vi ble vitne til! Ikke bare var parkeringen utenfor parken full. Vegard hadde fått tilgang til området til Indre Agder Transport som ligger i Hornneskrysset, men også her var det fullt av biler med folk som skulle besøke den populære parken. Til slutt endte det opp med at de besøkende også kunne parkere ved saga på Hornnes. Det var helt utrolig å gå gang- og sykkelstien ned mot parken, og se alle bilene som hadde funnet veien.

Alle ledige parkeringsplasser i nærheten var fyllt opp av biler! Foto: Geir Daasvatn

Et par ord med sjefen i forbifarten

Vegard var selvsagt travelt opptatt med å få logistikken på plass, og å sørge for at kundene fikk et trivelig besøk i Evje & Hornnes. Han fikk såvidt til et par ord med oss i folkemylderet.

– Vi visste denne dagen ville bli stor, men dette er jo helt vilt! Vi har stor økning i online booking, og får da et forhåndsvarsel på hva vi kan vente oss. Vi hadde mye bestillinger til i dag, samtidig som både campingen og alle overnattingsmulighetene i selve parken var smekk fulle.

God plass sikret avstandskravene

Klatreskogen var populær! Foto: Geir Daasvatn

Det er heldigvis en stor park med mange varierte aktiviteter vi snakker om. Så selv om Vegard anslo hele 1 500 mennesker på besøk i løpet av dagen, og rekordbesøk, var det fortsatt rikelig med plass og greit å holde avstand. Det var fascinerende å betrakte alle menneskene som har funnet veien til bygda. Stranda var full, det satt mennesker i grupper over alt på plenen, det vrimlet på vannet av folk som padlet eller var i båt og Klatreskogen er jo et kapittel for seg selv. Det gikk en jevn strøm med mennesker i løypene, og i zip-linen suste det mennesker på kryss og tvers gjennom hele besøket vårt.

– Det er faktisk slik at i dag har vi ikke ledig plass i Klatreskogen før kl 17.00. Den nye nettparken er smekkfull og der har vi dessverre ikke mulighet til å få alle igjennom i dag. Nettparken har blitt en kjempesuksess og det er jevn strøm med besøkende hver eneste dag, smilte parkeieren.

Vi har tidligere omtalt at det går mot rekordsommer i Mineralparken. Den saken kan du lese mer om her. Vil du bare vite mer om Mineralparken,  har vi også omtalt den i vår egen korte presentasjon sammen med andre populære attraksjoner i bygda.

Vi rakk faktisk en aldri så liten prat med noen av de ansatte på Mineralparken i folkevrimmelen. Men det kommer vi tilbake til i en egen sak i løpet av helga.

Fortsett dugnaden!

Det er utrolig gøy å se aktiviteten som er i bygda vår nå. Så håper vi – og ber innstendig om – at folk er bevisste og fortsatt har fokus på smittevernstiltakene slik at vi unngår noen uønskede hendelser. Da kan vi trygt fryde oss videre over den supre sommeren 2020 i Evje & Hornnes.

Mineralparken 16. juli 2020. Foto: Leif Jørgen Versland

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

Besøksrekord i Mineralparken!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Heilt Vilt på Evje 7.–9. oktober!

Det blir Heilt Vilt på Evje denne høsten også. Evje Handel og Serviceforening bestemte på medlemsmøte onsdag kveld at arbeidet med å gjennomføre Heilt Vilt på

Turforslag fra OpplevEvje

Kleveknuten – Hannås

Kleveknuten, eller Klevekrullen, er en liten men lett kjennelig fjelltopp, 292 moh., rett vest for Riksveg 9 ved Hannås nord for Moisund i Evje og Hornnes kommune. Skrevet

Evje Mineralsti

Evje Mineralsti er et eldorado for de steingale! Evje og Hornnes, sammen med nabokommunen i sør Iveland, er «verdensberømt» for sin mineralrikdom. I Evje Mineralsti

Vorehei turløype

Vorehei er eit fjell (443 moh.) vest for Otra ved Moisund i Evje og Hornnes. Fjellet er eit mykje populært turmål for både Moisund-folk og andre

Haugenloftet – Bygland

Haugenloftet, eller Haugeburet som det vel kallast lokalt i Bygland, vart bygd i 1217/1218, på garden Nordre Haugen (gnr. 30 bnr. 4) i Åraksbø i Bygland. Loftet er den

Myrstålmyrbua – Lauvland

Myrstålmyrbua er ei gamal, lafta bu som står på Myrstålmyra på heia på garden Lauvland sin grunn, sør i Evje. Skrive av Geir Daasvatn Seinare utanriks- og statsminister Jørgen Løvland var som

Mest lest siste 7 dager

     

    Hei. Lurer du på noe?

    Send
    ei melding, så hører du fra oss!