ATROP – en støttespiller i hverdagen

Ruth Kathrine Welle og Ann Kristin Krogsæther på Atrop Evje 22. august 2018. Foto: Geir Daasvatn

Vi har vært så heldige å få besøke ATROP i lokalene deres i Evje sentrum. Nærmere bestemt i de gamle Nordea-lokalene over Milano. Her har de innredet andreetasjen og skapt et veldig trivelig miljø, og en lun og god atmosfære. ATROP er en brukerorganisasjon for enkeltmennesker eller familier som har erfart kriser eller traumer. De ønsker å inn i bedriftsregisteret vårt for å få en ekstra kanal til å nå publikum med sine tilbud.

– Det skal være en trygg og god plass for alle å være, sier damene.

Damene vi treffer er Ruth Kathrine Welle, som er leder for ATROP sin avdeling på Evje. Sammen med Ruth får vi gleden av å treffe Ann Kristin Krogsæter som jobber som frivillig på kontoret. Hun kan også tilby NADA-akupunktur. Her står vi to utsendte som to store spørsmålstegn, men Ann Kristin kommer oss raskt til hjelp:

– NADA er en øreakupunktur som er perfekt for avslapping og kan ha gode helseforebyggende effekter, smiler hun.

NADA-akupunktur i varme og trygge omgivelser. Balsam for sjelen. Foto: Geir Daasvatn

Lavterskeltilbud når livet er vanskelig

ATROP driver et variert lavterskeltilbud. Her trenger du ingen henvisning for å komme. De er som nevnt i innledningen en brukerorganisasjon for enkeltmennesker eller familier som har opplevd:

  • seksuelle, fysiske og/eller psykiske overgrep og krenkelser
  • er pårørende, rusavhengige og/eller sliter med psykisk helse

Målet er å være en bidragsyter og støttespiller for brukerene. ATROP ønsker å inspirere og utvikle egenkraftmobilisering, for å oppnå en positiv utvikling for deltakerene.

– Vi kan være en samarbeidspartner og en arena for sosiale sammenkomster i avslappede omgivelser. Vi har samtalerom for de som ønsker det. Men i mange tilfeller er vi like mye en sosial arena for de som har behov og vi ønsker og kan hjelpe mennesker med mye. Vi vil være en støttespiller for mennesker til å gå fra å være en passiv mottaker, til å bli en aktiv deltaker i eget liv og deltaker i samfunnet, forteller Ruth.

– Vi har mye varierte hobby- og fritidsysler vi kan gjøre sammen. Jeg liker å jobbe med hendene, og å være kreativ og skape ting. Arbeid med hendene virker som terapi for meg. Det arrangeres mange ulike temakvelder. Vi reiser også på turer, og har flere sosiale tiltak for å skape samhold og en trygg arena for barn og voksne, understreker Ann Kristin.

Lav dørstokk!

ATROP ønsker å være lett tilgjengelige og publikumsvennlige. De skal være enkle å ta kontakt med, uansett behov.

– Vi arrangerer ferieturer for risikoutsatte barnefamilier hver sommer. Det er ett av mange ulike trivselstiltak, og et ledd i det å lette hverdagen til de som opplever barnefattigdom, forklarer damene.

Alle i organisasjonen har erfaringskompetanse som enten pårørende, eller har vært direkte berørt av noe av problematikken selv. Mange har fagutdanning i tillegg.

– ATROP er et sted man kan senke skuldrene litt. Hvor det er lov å være seg selv med det man har, avslutter Ann Kristin.

Artikkelen fortsetter under bildet

Håndarbeid og produksjon av brukskunst er blant aktivitetene som kan foregå på ATROP. Ann Kristin Krogsæter er mester for de vakre tingene på bildet. Foto: Geir Daasvatn

Masse mer om ATROP senere

Vi kommer tilbake med åpningstider, tilbud og mer informasjon om tjenestene i bedriftspresentasjonen.

Ønsker du vite mer her og nå kan du se hjemmesiden til ATROP.

For dere som er hjemmehørende i Setesdal eller Evje og Hornnes, anbefaler vi å følge Facebooksiden deres for løpende informasjon.

Allerede mandag 3. september har du muligheten til å bli kjent med ATROP gjennom en temakveld. Det er høstkos og heklekurs denne mandagen, og åpent for alle. Vi deler mer om dette arrangementet med dere snart.

Vi er veldig imponerte igjen, etter å ha forlatt lokalene. For et fantastisk sted, med lett tilgjengelighet midt i Evje sentrum og unik kompetanse på flere vanskelige områder. Det er også tydelig at både de frivillige, deltakerene og andre besøkende trives i dette miljøet og har stor glede av tilbudet.

Vi kommer tilbake med mer om dette og enda litt mer i en egen sak om en liten dag eller to. Ellers blir denne lille innledningen snart en lang bok!

Vi ønsker ATROP hjertelig velkommen som kunder hos oss, og vi gleder oss stort til å være med på å vise alle den gode jobben dere gjør.

ATROP – en støttespiller i hverdagen

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Evje Aktivitetspark

Evje Aktivitetspark ligger i enden av Alfred Uglands veg, bare noen få hundre meter fra Evje sentrum. I Evje Aktivitetspark er det kunstgressbane og gressbane

Fennefossfjellet turløype

Fennefossfjellet (490 moh.) ligger på vestsida av Otra like ved Evje sentrum. Toppen av fjellet er et fantastisk utsiktspunkt, og turen opp til toppen er

Lislestog – Bykle

Lislestog (Morten Henriksen-samlinga) er eit friluftsmuseum og ei samling av gamle bygningar under Setesdalsmuseet. Samlinga ligg i Bykle kyrkjebygd. I samlinga er det elleve tømmerbygningar og mange

«Gamle» Breistøl – Hornnes

Breistøl er ein tidlegare støyl og ein gamal husmannsplass under bruket Der inne, vest i Nedre Kjetså – Neregarden på Kjetså i Hornnes. Han ligg inn ein skogsbilveg på sørsida av Fylkesveg 42 noko før du

Stafossvegen – Årekleppvatnet

Stafossvegen går nordover i heia frå Tveit i Flatebygd til Pottetjønn. Frå enden av vegen går privat traktorveg vidare til det idylliske Årekleppvatnet. Då er

Rysstad Turpark

Rysstad Turpark er ei idyllisk turløype i skogsområdet like sør for Rysstad sentrum. Frå parkeringsplass går stigen oppover Baklian. Undervegs passerer du eit gamalt kvernhus.

Mest lest siste 7 dager