ATROP – betyr mye for mange!

Håndarbeid og produksjon av brukskunst er blant aktivitetene som kan foregå på Atrop. Ann Kristin Krogsæther er mester for de vakre tingene på bildet. Foto: Geir Daasvatn

Da vi var innom ATROP for noen dager siden, var vi også så heldige å få snakke med både frivillige og deltakere.

ATROP kan være en arena for arbeidstrening og språktrening for å få en lettere vei til innpass i samfunnet. Det er et lavterskeltilbud som kan komplementere andre typer tiltak, eller rett og slett være en støttespiller på veien.

– Her kan jeg stikke innom for en kopp kaffe, akupunktur og rekreasjon eller bare for å slå av en prat. Det er ikke slik at man alltid trenger en grunn, for her er det utrolig trivelig å være. Det er ingen ting skummelt med å være her og prate og skøye litt over en kaffe. Så avtaler man bare samtaler etter behov om det er ønskelig.

– Det er klart det kan være vanskelig for voksne menn å strekke ut en hånd og be om hjelp. Det er dessverre ofte slik at vi skal klare alt, og det er en nedtur å vise «svakhet», sier en voksen mann som selv har vært bruker over en tid. Han kan ikke få fullrost tilbudet nok.

Det er mye sant i det han sier. Det er liten tvil om at vi er i en tid hvor mange lever under press fra alle kanter. Vi har barn og unge med store traumer som er viktig at noen er der for, og ATROP kan nok være med å være en døråpner i mange sammenhenger.

Viktig at tilbudet er lett tilgjengelig

Ruth Kathrine Welle og Ann Kristin Krogsæter på Atrop Evje. Foto: Geir Daasvatn

Psykisk helse er noe vi alle har. Det kan gå opp og ned her i livet. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Flere har usynlige plager og historier som må bearbeides. Det at det er så åpent og publikumsvennlig på ATROP, kan forhåpentligvis gjøre det lettere å ta steget inn her for å få til en positiv utvikling.

Vi møtte også Ann Kristin som var på jobb som frivillig. Hun er dessverre arbeidsufør og finner stor glede i det frivillige arbeidet.

– Det er så utrolig givende å være frivillig i en så inkluderende organisasjon. Jeg og alle de besøkende og andre frivillige blir tatt godt imot, og ikke minst godt tatt vare på. Det gir et godt grunnlag for å komme videre i livet, og det har hatt stor betydning for min hverdag. Det er en god følelse at mine vanskelige erfaringer kanskje kan være med å lette hverdagen til andre i en lignende situasjon.

Du kan møte Ann Kristin og flere på temakveld nå mandag den 3. september. Oppmøte er i lokalene på Evje, og kurset begynner kl. 17.00.

– Nå er det høst og vi tenker å ha fokus på å være inne og kose oss. Vi lager kakao, tenner lys og vi hekler. Denne kvelden er det god mulighet for å lære seg å hekle. Du kan lære å hekle en grytelapp eller du kan lære å hekle fruktnett. Ta med deg en heklenål nr. 3 og et nøste bomullsgarn som passer heklenålen. Om ikke hekling passer, så har vi fargeblyanter og mindfuldness fargebøker for voksne. Vi begynner kl. 17.00.

Åpningstiden ellers er som vanlig

Mandag: Telefon, NADA og samtaler fra kl.12.00-18.00. Innomstikk fra kl.15.00-18.00
Onsdag: Telefon, NADA og samtaler fra kl.12.00-18.00. Innomstikk fra kl.12.00-15.00

Samtaler må avtales i forkant.

– På ATROP møter du folk med fagkunnskap og erfaringskompetanse. Velkommen skal du være, forteller de omsorgsfulle damene.

Trenger flere frivillige

ATROP har også behov for flere frivillige som kan hjelpe dem i deres daglige arbeid. Kunne du tenke deg å fylle hverdagen med noe meningsfylt, og være til glede for andre? Lurer du bare på hva det innebærer, er det lov å stikke innom for en prat, eller ta med deg en brosjyre.

 

ATROP – betyr mye for mange!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Turforslag fra OpplevEvje

Vatnedalen – Bykle

Det går veg inn til Vatnedalsdammane frå Riksveg 9 ved Berdalsbru i Bykle. Frå damanlegget går det anleggsveg (grusveg, stengt med bom) vestover, på sørsida

Kvålsnapen – Bygland

Kvålsnapen i Bygland er det bratte og litt blankskurte fjellet som stig opp bak Haugå- og Kvåle-gardane, rett nord for Bygland sentrum. Fjellet er eit

Hovassdalen naturreservat

Hovassdalen naturreservat er et fredet barskogområde rundt Hovatn i Hovassdalen på heia vest for Dåsvatn i Dåsvannsdalen i Hornnes. En mindre del av naturreservatet ligger

Sydalen – Yksenskor

Sydalen er eit sidedalføre til Dåsvannsdalen i Hornnes, i nord-vestre del av Evje og Hornnes kommune. Området ligg i indre del av Dåsvannsdalen, like nord-aust for

Syrtveitsfossen

Syrtveitsfossen er en foss i Otra, ved Syrtveit i Evje og Hornnes kommune, rett sør for Byglandsfjord. Fallhøyden er 8,5 m. Ved fossen er det svære fløtningsmurer, som var i bruk

Mest lest siste 7 dager