«Aktiv med Artrose» – Nytt kurs i september med oppstart 25.09.2019

Evjeklinikken

Fra 25. september 2019 tilbyr Evjeklinikken en ny runde «Aktiv med Artrose».  Dette  er et kunnskapsbasert behandlingstilbud for pasienter med hofte- og/eller kne-artrose.

Evjeklinikken har over lang tid jobbet med pasienter som sliter med artrose i vektbærende ledd. Fysioterapeut Tim Grevenstuk er autorisert Aktiv-A fysioterapeut og har spesialisert seg i behandling av artrose gjennom et utdanningsprogram for fysioterapeuter som heter «Aktiv med Artrose». Dette vil si at han til en hver tid følger de siste retningslinjer for behandling av denne sykdommen.

«Aktiv med Artrose» er et forsknings- og kunnskapsbasert behandlingstilbud som er forankret i Ortopedisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus. Tilbudet gjelder for pasienter med lett til moderat kne- og hofteartrose.

God kunnskap er viktig for å kunne håndtere sykdommen på en tilfredsstillende måte. Forskning viser at trening er den beste behandlingen for pasienter med lett til moderate artroseplager. Trening har vist seg å redusere smerter i like stor grad som medisiner hos personer med artrose, og at tolv ganger med trening reduserer smerte vel så mye som medikamenter. Målet er å bedre funksjon og livskvalitet.

Evjeklinikken setter opp «Aktiv med Artrose», kurs med oppstart:  Onsdag den 25. september 2019 – fra kl. 12.30 til kl. 16.00.

Kurset består av artroseskole i kombinasjon med et skreddersydd treningsopplegg over seks uker. Hensikten med undervisningen er at du skal få bedre kunnskap om sykdommen, risikofaktorer, symptomer, behandling og hva du selv kan gjøre, da dette har vist seg å være av stor betydning for å kunne håndtere sykdommen og de plagene den medfører.

Artroseskole

Det settes opp en ettermiddag med pasientundervisning om hva som påvirker artrose positivt og negativt, og hva du selv kan gjøre. Det blir lagt ekstra vekt på viktigheten av fysisk aktivitet og vektreduksjon der dette er nødvendig.

Trening

Etter artroseskolen får du seks uker med tilpasset trening to ganger i uka, fra uke 40. Treningen ledes av vår fysioterapeut, og settes opp tirsdager og torsdager fra kl. 15 til kl. 16. Hensikten er at du har, og mestrer, et treningsprogram som du kan videreføre hjemme. 

Pris

Pris på hele pakken er kr. 2 000,-  (inngår ikke i egenandelsordningen).

Dato for oppstart

Behandlingstilbudet har oppstart onsdag den 25.september 2019 – fra kl. 12.30 til kl. 16.00.

Påmelding

Påmeldingsfrist: 20.09.2019 (minimum antall deltagere seks, maks tolv)

For påmelding, ta kontakt med fysioterapeut Tim Grevenstuk ved Evjeklinikken:
Telefon:  48866150
E-post:   wg@evjeklinikken.no

«Aktiv med Artrose» – Nytt kurs i september med oppstart 25.09.2019

Likte du artikkelen?
Del den videre

Facebook
Twitter
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Ingvard Østerhus og Roy Frimanslund på jubileumsfesten 6. mars 2023. Foto.

Heider til Ingvard Østerhus

Ingvard Østerhus (89) på Evje har motteke Pensjonistforbundet sitt heidersbevis for innsatsen sin gjennom mange år i Evje og Hornnes pensjonistforening. Tildelinga fann stad då Pensjonistforeninga feira

Turforslag fra OpplevEvje

Jernbanebruene på Moisund

Då Setesdalsbanen kom fram til Moi i Hornnes i 1895, måtte det byggast to små bruer over Storebekk ved Moikilen og Hannåsbekken ved Hannåskilen. Skrive

Klevestøknutten – Hornnes

Klevestøknutten er ein ås (529 moh.) mellom Masi og Furustovheia i Hornnes. Det går merka turløype frå Hornnes barneskule til Masi. Derfrå følger du sti mot Furustovhei for å kome

Fennefoss rundt

Enten du er gjest i bygda eller innfødt, er en sykkeltur rundt Fennefoss både fin trim og en spennende opplevelse. Ja, du må selvfølgelig gjerne

Svaba – Uleberg

Svaba (621 m.o.h.) er ein særmerkt avrunda fjelltopp ovafor Uleberg i Dåsvannsdalen i Hornnes. Fjellet er eit fint turmål, der du frå toppen kan sjå

Glova – Abusdal

Glova på Styggedal er en stor og spektakulær sprekk i berget, antakelig av tektonisk opphav, på Abusdalsheia sør-vest i Hornnes i Evje og Hornnes kommune.

Linddalen naturreservat

Linddalen naturreservat er en 110 dekar stor vernet edellauvskog i Linddalen, øverst i Dåsvannsdalen i Hornnes. Skogen er alm- og lindeskog, med innslag av flere

Mest lest siste 7 dager