Airsoft Evje – adrenalinfylt action!

Airsoft Evje februar 2020. Foto. Leif Jørgen Versland
Tilbake i februar hadde vi gleden av å være med og observere da gutta i Airsoft Evje hadde spill på Evjemoen. Det var en spennende opplevelse og ganske så actionfylt mens adrenalin, røyk og lekekuler fløy rundt ørene!

Det var Steinar Haugaa som tok kontakt og fikk lurt oss ned på Evjemoen. Klubben har som alle andre blitt rammet av restriksjoner i forbindelse med koronakrisen, men nå starter de opp igjen med aktivitet.

Sitter du fortsatt og tenker hva vi egentlig skal fortelle, så skal vi prøve å avklare litt rundt hva denne leken/sporten/hobbyen egentlig er for noe.  Det kan virke noe skremmende når man ser det for første gang. For airsoftvåpnene ser helt like ut som ordinære våpen i alle varianter. Vi fikk sett pistoler, automatgevær og sniper-utstyr alt etter hva deltaker ønsket å bruke.

Airsoft ble oppfunnet i Japan på 1980-tallet. Mange airsoftvåpen kopierer originalvåpenet ned til minste detalj. Airsoftvåpen er ikke designet for å skade, og skyter 6mm runde plastkuler med en utgangshastighet på 70-150m/s. Disse kulene veier 0,12-0,40 g og har derfor liten anslagsenergi. Airsoft er derfor ikke farligere enn for eksempel paintball, og grunnet mindre anslagsenergi er det faktisk mindre smertefullt. Det er selvfølgelig påbudt med briller/maske under alle spill. Og det stilles strenge krav til disse, som må møte internasjonale sikkerhetsstandarder. Alt i alt er nok risikoen lang større for å vrikke ankelen under spill enn å bli skadet av et skudd. Treff skal kjennes, men ikke være smertefullt og lage blåmerker.

Airsoft er et spill, ikke noen form for «krigstrening». Det som skiller airsoft fra paintball er hovedsakelig at det er lagt vekt på realisme i våpen og utstyr, og at det forutsetter ærlighet fra spillerne. De som er med må ta treff, da kulene ikke inneholder maling.

Selv om det kan se skremmende virkelig ut er alle krigens grusomheter fjernet, og det eneste som gjenstår er adrenalinkicket, treningen og den sosiale, vennskaplige moroa med å samles for å «spille».

Saken fortsetter under bildet

Action i skogen nede ved Bjoråvika. Foto: Leif Jørgen Versland

Airsoft Evje

Klubben har egen Facebookside, og det er ofte her de avtaler tid for spill. Nå som det er vår og nærmer seg sommer, øker som regel aktiviteten.  Spillet foregår i tøffe omgivelser og under ordnede forhold. De har vært oppe i rundt 60 spillere på Evjemoen, men ligger ofte mellom 15-30 deltakere.

– Du får en grei startpakke med utstyr for 3-4 000  kroner, men vi har også deltakere med utstyr for oppi 20 000 kroner ,forteller en entusiastisk Haugaa. Ønsker du bare å prøve om dette er noe for deg, er det selvsagt muligheter for å prøve gratis når det er Evje som arrangerer. Det er 18-års aldersgrense, men lov for de som er fylt 16 om de har samtykke fra foreldre. Vi er opptatte av at ting må være innenfor regelverket.

Ønsker du å vite mer så kan du kontakte foreningen via Facebook eller ta en telefon til en av gutta som er aktive i styret.

Jan Ruben Flaten Andersen – styreleder

Steinar Haugaa – nestleder

Rune Karlsen – sekretær

Anders Odde Thorndal – kasserer

Stig Lid – styremedlem

Stig Roger Tveit – styremedlem

Thomas Haugaa – styremedlem

Kilde beskrivelse: Norges Airsoftforbund

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

Airsoft Evje – adrenalinfylt action!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Julestemning i Ruttas Systue!

Ruth Føreland Nygård begynte som kontormedarbeider hos Kjoreskole.no 1. august. Kontoret er rett ved innkjøringen til Evje sentrum fra sør. Her trives hun veldig godt,

Turforslag fra OpplevEvje

Reiårsfossen gamle bru

Reiårsfossen gamle bru er ei steinkvelvbru over Reiårsåna på Ose i Bygland, rett nedanfor den meir berømte Reiårsfossen. Veldig mange kastar nok eit blikk opp mot fossen

Gruvearbeidarvegen

Gruvearbeidarvegen er den vegen arbeidarane ved Flåt nikkelgruve brukte å gå for å kome frå bustadane sine i Ånelandsbygda, Åneland og Haugen, til arbeidsplassane sine ved gruva.

Runebergmoen – Senum

Runebergmoen er eit stille skogsområde på Senum heilt nord-vest i Evje og Hornnes. Her kan du i fred og ro vandre rundt på mjuke gamle

Årdalsvegen – Bygland

Årdalsvegen er ein privat skogsbilveg – ein god grusveg – som går frå Haugetveit i Åraksbø om lag 10 kilometer austover forbi Heimre Grunnevatn og Austre Grunnevatn i Bygland austhei til Tovdalselva i Årdalen. Skrive

Postvegen Uppstad – Flårenden

Frå avkøyrsla opp til Uppstad frå Riksveg 9 til tunet i Flårenden går det ein løyndomsfull veg, eit stykke av den gamle Postvegen, skjult i

Lian turløype – Evje

Lian turløype ligg like bak Tingberget bustadfelt på Evje, og er ein kortreist skogstur du kan gjere når som helst. Dette er ikkje ein avansert

Mest lest siste 7 dager