20.000 kr til Blomster- stiftelsen fra Evje Handel og Serviceforening!

Glade jenter i Blomsterstiftelsen mottar gaven på 20.000 kr. F.v. Wenche Renwick, Rigmor Olsen og Solveig Kallhovd. T.h. nestleder i Evje Handel og Serviceforening, Natalia Degtyareva. Foto: Geir Daasvatn
Vi har igjen vært så heldige å bli invitert ut på Evje for å dokumentere overrekkelse av en aldri så liten pengegave. Gaven er kommet inn til Blomsterstiftelsen gjennom innsamling blant medlemmene i Evje Handel og Serviceforening og enkeltpersoner gjennom Spleis. Det var Natalia Degtyareva fra styret i EHS som overrakte den symbolske konvolutten som representerer gaven på 20.000 kroner.

– Dette var en utrulig hyggelig overraskelse som vil komme veldig godt med. Ikke minst vil det komme mange til gode, stråler damene fra Blomsterstiftelsen. 

Vi hadde også i fjor en veldig trivelig prat med gjengen i Blomsterstiftelsen. Den saken kan du lese her for å bli enda bedre kjent med dem.

Viktig for inntrykket av Evje

Det er et utrolig viktig arbeid de blide og pratsomme unge damene i Blomsterstiftelsen gjør hvert eneste år. De setter virkelig farge på bygda, og skaper et flott miljø med sine nydelige blomsterdekorasjoner. De er også veldig takknemlige for Evje og Hornnes kommune sitt bidrag med vanning og stell gjennom hele sesongen. 

Sesongen til Blomsterstiftelsen begynner gjerne i april/mai alt etter vær og vind. Da steller de opp bygda vår med flotte stemorsblomster som står og blomstrer frem til hovedplantingen. Den er i juni.  Så må selvsagt disse blomstene opp igjen etter endt sesong. I tillegg er det ikke så reint lite luking og stell som må påregnes i løpet av sesongen.

– Det er veldig sosialt og trivelig når det står på. Det er jo selvsagt litt jobb, men så blir det jo så flott. Vi er heldige og får sponset mat av BUA på våren, og Tip Top på høsten. Det er alltid en trivelig avslutning etter endt arbeid, forteller jentene.

– Vi er i dag 12 personer som driver med dette. Det er selvsagt plass til flere! Vi er ikke ungdom heller lengre, så om vi kunne fått inn et par nye fjes i gjengen vår hadde det vært veldig trivelig, oppfordrer Rigmor. Det er bare å ta kontakt, smiler de samstemte.

Kronerulling avgjørende for drift

For å klare å pynte så fint som Blomsterstiftelsen gjør, kreves det litt investeringer i utstyr i ny og ne. Ikke minst er det store kostnader knyttet til innkjøp av blomstene som skal bugne i de fine blomsterbedene i sentrum, og bøttene fra Fennefossbroen og gjennom Evje sentrum. Det hadde rett og slett vært ganske så trist uten, så vi er mange som er veldig takknemlige for arbeidet denne fenomenale dugnadsgjengen legger ned for bygda vår. Tusen takk!

DU kan bidra til å opprettholde et fint og blomstrende sentrum! Det kan du gjøre ved en innbetaling på deres konto, eller rett og slett sende dem en liten vipps som takk for innsatsen.

  • Kontonr 2901.11.57449
  • VIPPS #522657

Vi er helt avhengige av et lokalt engasjement for å klare å opprettholde vårt fine sentrum.

Det går mot slutten av vårt lille treff i Evje sentrum. Men vi rekker en oppfordring og en liten overraskelse mot slutten.

Oppfordringen

Det er for mange mennesker som enten bruker blomsteroppsatsene som søppelbøtte eller askebeger. Dette bør være unødvendig, og vi anbefaler alle å tenke seg om en ekstra gang og unngå å bruke blomsterkassene til slike formål. Det er faktisk noen som må gå å rydde opp i søpla, dere. Det har også vært både tyveri og hærverk. Dette vil vi også rett og sett bare be folk kutte ut. Det er jo så unødvendig, og fører til masse ekstraarbeid. 

Vi har også lyst til å bidra

Så en liten ekstra overraskelse til slutt. Det er ikke all verden, men vi tenker at «alle monner drar» som det sies. Vi i OpplevEvje blir rett og slett så inspirert av de engasjerte damene, at vi også roter frem sjekkheftet. Vi ønsker å bidra med 5000,- kroner, som da vil bety at det totale beløpet som kommer inn i hvert fall samsvarer med det som er gitt fra EHS tidligere. Så da håper vi Blomsterstiftelsen sin konto for 2021 er litt mer i balanse etter vårt beskjedne bidrag.

BEDRIFTSOVERSIKTEN - Støtt det lokale næringslivet. Kjøp tjenester og produkter lokalt.

20.000 kr til Blomster- stiftelsen fra Evje Handel og Serviceforening!

Likte du artikkelen?
Del den videre

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Siste artikler fra OpplevEvje

Badebua i Dåsnes høgtidleg opna!

Med stor festivitas blei den nye badebua i småbåthamna ved utlaupet av Dåsåna i Hornnes opna søndag formiddag. Det var ein av primus motorane i

Julestemning i Ruttas Systue!

Ruth Føreland Nygård begynte som kontormedarbeider hos Kjoreskole.no 1. august. Kontoret er rett ved innkjøringen til Evje sentrum fra sør. Her trives hun veldig godt,

Turforslag fra OpplevEvje

Volefossen

Volefossen er ein foss i Otra i Evje og Hornnes kommune, litt sør for Syrtveitsfossen. Fallhøgda er ca 3 meter. Volefossen er ein vakker foss når det er litt vatn

Kjuklingheia – Høgås

Kjuklingheia er ein ås mellom søre enden av Lisle Stangevatn og Store Stangevatn, på heia rett aust for Høgås skianlegg mellom Flatebygd og Gautestad i Evje. Det er merka sommarløype til toppen frå Høgås skianlegg. Det

Hornnestangen

Hornnestangen er ei nydelig og veldig populær badestrand ved Breiflå, i tilknytning til Hornnes Camping. Skrevet av Geir Daasvatn Hjemmesiden til Hornnes Camping Sjekk badetemperaturen

Den kvite sanden

Den kvite sanden er ei nydeleg sandstrand i det nord-vestre hjørnet av Kosvatn i Hornnes. Stranda kan vere eit fint mål for ein badetur om

Runebergmoen – Senum

Runebergmoen er eit stille skogsområde på Senum heilt nord-vest i Evje og Hornnes. Her kan du i fred og ro vandre rundt på mjuke gamle

Mest lest siste 7 dager